Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Húszezer éjszaka - 45 éves D. TÓTH KRISZTA

-25%
ÚJ
Húszezer éjszaka - 45 éves D. TÓTH KRISZTA
 • Húszezer éjszaka - 45 éves D. TÓTH KRISZTA
 • Húszezer éjszaka - 45 éves D. TÓTH KRISZTA
 • Húszezer éjszaka - 45 éves D. TÓTH KRISZTA
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2020.01.30   A készlet erejéig!

Húszezer éjszaka az több mint 54 év. Egy egész élet, amit ugyanazzal az emberrel kéne hűségben leélnünk. De képes-e erre ma egy negyvenes, érzelmekre és intimitásra szomjazó nő, aki a mindennapi rutinba, a látszatvilágba és saját kínzó vágyaiba beletörik? Mit dönt, amikor váratlanul elérkezik hozzá a mindent alapjaiban megrengető szenvedély, és felcsillan egy intenzív, új élet reménye? Érvényesek-e még az előző generációk tanításai az örök hűségről és a jóságról? Hány nap a világ? Lehet-e egy együtt leélt élet húszezer éjszakás kaland?

D. Tóth Kriszta új regénye a nagy sikerű Jöttem, hadd lássalak után ismét az emberi kapcsolatok izgalmasan kusza világába kalauzol, ahol minden választás újabb és újabb lehetőség megtalálni magunkban, ami oly fájdalmasan hiányzik. Kísértő múlt, gyötrő kétségek, elfojtott szexualitás, félelmek, szeretethiány, ürességérzés és a nyomában feltörő forró szenvedély: ez jellemzi az egykor pszichológusnak készülő, ma életvezetési tanácsadó céget működtető budai nő, Helga történetét.

A Húszezer éjszaka fordulatokban gazdag regény. A női test felfedezésének története a női lélek útvesztőiben. És tükör, nehéz, de határtalanul felszabadító belenézni.

D. Tóth Kriszta író, újságíró. Pályáját angol nyelvű lapoknál kezdte, az ország tévériporterként, tudósítóként és műsorvezetőként ismerte meg.

Első regénye Jöttem, hadd lássalak címmel 2013-ban jelent meg, és elnyerte a Libri Aranykönyv díját magyar irodalom kategóriában.

Az írás mellett gyerekjogokkal foglalkozik, ő az UNICEF magyarországi nagykövete. 39 éves, családjával Budapesten él.

"– Nem gonosz vagyok, hanem őszinte és reális. Ki legyen veled őszinte, ha nem én, a legrégebbi barátnőd, aki mindent végigcsinált veled? Bőven itt az ideje, hogy kimondd a dolgokat. Nem nyafogni kell azon, hogy negyvenéves lettél, hogy jaj istenem, elmúlt a fél életem, jaj istenem, honnan jöttem, hova tartok, hanem el kéne kezdeni a saját jelenedet élni. Beleállni a szembenézésbe. Egyszerűen túllépni bizonyos fájdalmakon, lejönni régi sérelmekről, amelyek fogva tartanak, mint valami kábítószer. Abba kéne hagyni, hogy mindent az anyádra, az apádra, Csabára, Tomira, meg mit tudom én még, kire fogsz! Nem lehetsz passzív elszenvedője az életednek. Te mindig csak mással foglalkozol – Panni nagyon formában volt aznap este. Helga pedig remegett a dühtől. És a végén robbant. – Én? Én foglalkozom mindenki mással? És te? Mikor néztél körül utoljára otthon, nálad?"

 

2020. február 1-jén 45 éves D. TÓTH KRISZTA műsorvezetőnő

 

Talán kaposvári gimnazistaként dőlt el a sorsa, amikor a faliújságon meglátott egy felhívást, miszerint ösztöndíjjal el lehet menni az Egyesült Államokba két hónapra újságírást tanulni, ő jelentkezett, és el is jutott a nagy vízen túlra. Pedagógus szülei nem szóltak bele a pályaválasztásába, így bár az ELTE angol szakára jelentkezett, már akkor a média felé orientálódott. S nagy szerencse érte, harmadévesen ismét megpályázott egy amerikai ösztöndíjat, és ezúttal fél évet gyakornokoskodhatott Washingtonban, még a Fehér Ház sajtótájékoztatóira is bejutott. Az egyetem befejezése után az egykori TV3 munkatársa lett, majd két év múltán az RTL Klubhoz került, utána pedig a Magyar Televízió Híradójának állandó műsorvezetője lett.

 

A kihívásokat mindig kedvelte, már hatévesen ritmikus sportgimnasztikázott, majd szertornázott, úszott, röplabdázott, s manapság is rendszeresen sportol, ha helyesen fogalmazunk: kick-boksz-aerobikozik. Már ha van rá ideje, mert újabban sokat ír, népszerűek Lolamesék címmel megjelent gyermekkönyvei, és Húszezer éjszaka címmel adott ki szép sikert aratott regényt. Ezen könyve az igazi bestsellerré lett Jöttem, hadd lássalak című könyvének folytatása, amely átdolgozott kiadásban tavaly ismét megjelent.

 

Manapság nem nagyon látható a képernyőn, komolyabb elfoglaltsága adódott, pár éve ő az UNICEF magyarországi nagykövete. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • D. Tóth Kriszta
  Húszezer éjszaka
  Kiadó: Bookline
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 263
  ISBN: 9789633104781

 • Cikkszám
  776728
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés