Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Húsz év Afrika szívében

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Húsz év Afrika szívében
1 190 Ft

Somssich Pongrác 1920. augusztus 12-én született Budapesten. Somogy megyében nőtt fel, ahol atyja már gyermekkorában magával vitte vadászatra, és oktatta a sportszerű, vadat tisztelő vadászszabályokra, hangúlyozva, hogy a vadászat jutalom a munka után. Az első őzbakot, szarvasbikát, mint nagybátyja, Széchenyi Zsigmond, Somogyváron ejtette.
A budapesti Műegyetem mezőgazdasági fakultásán végzett négy évet, majd a belgiumi Leuven egyetemén szerzett gyarmati agrármérnöki diplomát, és 1948-ban Belga-Kongóban egy jutaexportáló vállalathoz szerződött három évre. Megtanulva munkatársaitól meg vadászkísérőitől a kikongó és a kiszuahéli nyelvet, közeli kapcsolatban élt az ország bennszülött lakóival.

Öt évet a Kongó-medencében lévő Kasai és Kwango folyók vidékén töltött. 1957-ben egy kávéexportáló vállalat igazgatójaként Kelet-Afrikába került. Tizenegy évet töltött a Tanganyika-tó északkeleti szélén fekvő Usumburában (ma Bujumbura) ahonnan - Ruandán és Urundin kívül gyakran járt Ugandába, Kenyába és Tanganyikába is.

A Kongó függetlenné válását kísérő zavargásokat Kongó határán, Ruanda és Urundi független országgá alakulását a helyszínen élte át. Az itt lefolyó eseményeknek gyakran közeli tanúja volt és ezek főszereplőit - Mobutut, Idi Amint, Ruanda és Urundi királyait és minisztereit - személyesen ismerte. Ott volt a helyszínen, amikor meggyilkolták a független Burundi első miniszterelnökét, Louis Rwagasorét.

Ezután még hat évet élt a függetlenné vált Burundiban, ahol a földművelésügyi miniszter vadászati tanácsadója is volt. Hogy fiainak európai neveltetést nyújtson, 1968-ban végérvényesen visszatért Európába.

 

Kövessen bennünket a Facebook-on is =  Afrika és könyvek 

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Afrika, a titokzatos földrész

 • Somssich Pongrác
  Húsz év Afrika szívében
  Kiadó: Mezőgazdasági
  Kiadás éve: 1990
  Oldalszám: 174
  ISBN: 9632341872

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  736635
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés