Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hullámok - 135 éve született VIRGINIA WOOLF

-20%
ÚJ
Hullámok - 135 éve született VIRGINIA WOOLF
 • Hullámok - 135 éve született VIRGINIA WOOLF
2 250 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.01.24   A készlet erejéig!

Virginia Woolf a huszadik század első felének egyik meghatározó írója, a modern angol próza egyik megteremtője. A Hullámok merész irodalmi vállalkozás, nem egy klasszikus vonalvezetésű történet, inkább a szereplők gondolatfolyamaiból összeálló lírai mű. A regény hat személy monológjain keresztül bomlik ki, a ciklikusan előtörő gondolathullámok a napszakokhoz igazodva az emberi élet előrehaladását is követik. Benyomások, érzések, hömpölygő gondolatok önmagukról és másokról, látomások, melyek egyre mélyítik a képet a hullámzó világról.

2017. január 25-én 135 éve született VIRGINIA WOOLF angol írónő. Apja híres kritikus volt, természetesen az ő hatására kezdett írni, igazi íróvá azonban a férje tette. Házasságuk szinte regénybe illő, Virginia férje, Leonard Woolf ugyanis szintén íróember volt, ám miután megnősült, felhagyott a szépirodalommal. Belátta, hogy felesége sokkal tehetségesebb nála, s - mily ritka az ilyen - azontúl életét felesége írói karrierje kibontakozásának szentelte. Virginiának szüksége is volt a segítségre, súlyos betegség gyötörte, az orvosok, az irodalmárok azóta is vitatkoznak a kórismén, egyesek mániákus depresszióra, mások egyenesen skizofréniára gyanakodnak. Virginia hetekig nem tudott írni - sőt olvasni sem -, s szerető férje segítsége nélkül bizonyára nem született volna meg kilenc regénye és több kötetnyi esszéje. Leonard ugyanis azzal "zsarolta", amennyiben felhagy az írással, elválik tőle. Persze nem váltak el, hiszen nagyon szerették egymást. Virginiát különben is sokan szerették, s akik csak betegségének enyhébb időszakaiban látták - s férje gondoskodott róla, hogy így legyen -, azok el voltak bűvölve tőle. Quentin Bell szerint Virginia "viselkedésében a legkülönösebb módon keveredett az emelkedettség és az esetlenség. Képzeljünk el egy madonnát, amint éppen elhessenti az angyalt, hogy végre cigarettát sodorhasson magának.." De sajnos nem volt mindig ilyen elragadó, sokszor magábaroskadt, szenvedéseiről szívszorító naplójában számolt be. S mikor nem bírta tovább, megható búcsúlevelet írt drága férjének; "Nem tehetem tovább tönkre az életed" - búcsúzott el tőle, majd - mivel kiváló úszó volt - telerakta a zsebeit súlyos kövekkel, és egy folyóba ölte magát. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Virginia Woolf
  Hullámok
  Kiadó: Alinea
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 268
  ISBN: 9786155303609

 • Cikkszám
  992072
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés