Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hotel Sanghaj - 130 éve született VICKI BAUM

-25%
ÚJ
Hotel Sanghaj - 130 éve született VICKI BAUM
 • Hotel Sanghaj - 130 éve született VICKI BAUM
 • Hotel Sanghaj - 130 éve született VICKI BAUM
 • Hotel Sanghaj - 130 éve született VICKI BAUM
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2018.01.23   A készlet erejéig!

A Hotel Sanghaj süppedő szőnyeges márványpalota, melynek ragyogó tetőkertjében még akkor is szól a dzsessz és szórakozik a nagyvilági közönség, amikor már két világ tragikus összecsapása tornyosul felettük.

Erről a luxusszállodáról szól a regény, zaklatott sorsok, furcsa figurák utolsó menedékéről, mely egyben ragyogó kivirágzása volt a Tenger Városának, Sanghajnak. A tenger városát mocsárra építették európai kalandorok és kései utódaik, akik életüket temetni kerültek ide... és akik szinte érezni vélik az egykori mocsár halálos, szennyes kigőzölgését.

Ismeretlen repülőgépről zuhant le az a bomba a japán-kínai háború első napján a csodapalotára, amelynek kilenc áldozata volt - a regény kilenc főszereplője, akiket lélegzetelállító kalandokon sodort egybe végzetük a világ minden tájáról. Az alkoholista angol arisztokrata, az ópiumtól ronccsá vált riksakuli, a származását gondosan titkoló orosz emigráns, a költészetért rajongó, de a háború miatt kémkedésre kényszerített japán hivatalnok, a felkapaszkodni vágyó amerikai ifjú, ázsiaiak és más nemzetiségűek. Életük forrása oly messze esett egymástól, sorsukat mégis tragikus módon összekuszálta a XX. század, a kínai polgárháború, a forradalom és Japán beavatkozása. Olyan világ bábfigurái ők, amely eszét vesztette a halál árnyékában.

2018. január 24-én 130 éve született VICKI BAUM osztrák írónő. Amerikai állampolgár volt, és bestseller-íróként lett ismert világszerte. Hazánkban is húsz regényét adták ki, a legolvasottabb közülük a Grand Hotel, a Szerelem és halál Bali szigetén, valamint a Hotel Sanghaj. Több művét meg is filmesítették, a Grand Hotelben például a csodálatos Greta Garbo remekelt. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Vicki Baum
  Hotel Sanghaj
  Kiadó: Trivium
  Kiadás éve: 2008
  Oldalszám: 688
  ISBN: 9789639711297

 • Cikkszám
  512135
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés