Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hóország - 45 éve hunyt el KAVABATA JASZUNARI

-20%
ÚJ
Hóország - 45 éve hunyt el KAVABATA JASZUNARI
 • Hóország - 45 éve hunyt el KAVABATA JASZUNARI
 • Hóország - 45 éve hunyt el KAVABATA JASZUNARI
 • Hóország - 45 éve hunyt el KAVABATA JASZUNARI
2 990 Ft
Akció: 2 392 Ft
Kezdete: 2017.04.15   A készlet erejéig!

Kavabata a 20. századi japán irodalom kiemelkedő egyénisége, az újfajta érzékenységű írók egyik vezéralakja, az első japán író, aki 1968-ban Irodalmi Nobel-díjat kapott.
Klasszikus japán lírai szimbólumokat helyez írásainak középpontjába, de hőseinek gondolatvilágában már a huszadik századi ember gátlásai és szorongásai kísértenek. Kedvenc műfaja az úgynevezett leheletnyi történetek, amelyből több mint százat írt. Leghíresebb műve a Hóország. A regény írását 1934-ben kezdte el, kisebb-nagyobb megszakításokkal 1937-ig dolgozott rajta, aztán közvetlenül megjelenése előtt 1947-ben megtoldotta még egy fejezettel.
A történet Honsú szigetén, a "Japán Alpok" hófödte csúcsai között, Hóországban játszódik. Itt találkozik Simamura, a „balettszakértő” és Komako, a gésa. Szerelmük három éven át folytatódik, a lány egyre elkeseredettebb, a férfi egyre elgondolkodóbb lesz, s igen sokat emlékezik egy Joko nevű lányra, akit a hőforráshoz jövet a vonatablak keretében látott. Simamura élete a meditáció, a töprengés, a tökéletes esztétikum utáni vágy. Nem biztos, hogy valaha is látott igazi balettot, és hogy Komako ismer valami mást is Hóországon kívül. Vajon a melankolikus érzésből van-e a kiút? Megmarad-e a regényt átlengő misztikum vagy csak a fájdalmas búcsúk és a reményteli visszatérések kergette illúzió marad velünk?

"Hősei sorstragédiák árnyékában is egy teáscsészéről társalognak. Kavabata a törékeny szépség hírnöke, olyan világé, amelyben növények beszélnek a halálról, és húros hangszerek a szerelemről." Gergely Ágnes

2017. április 16-án 45 éve hunyt el KAVABATA JASZUNARI Nobel-díjas japán író. A "neo- percepcionisták" - az "újfajta érzékenységű írók" - egyik vezető alakja volt. Műveit valamennyi világnyelvre lefordították - magyarul is több olvasható közülük -, s számos film készült belőlük. Hazájában a "regény istene"-ként tisztelték, műveinek tanulmányozására, illetőleg gondozására külön Irodalmi Társaság is alakult.

 

Kövessen bennünket a Facebook-on is = Mesés Kelet - Ázsia és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Ázsia, a rejtelmes kontinens

 • Kavabata Jaszunari
  Hóország
  Kiadó: Trivium
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 171
  ISBN: 9786155334115

 • Cikkszám
  509223
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés