Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Homérosz leánya - 125 éve született ROBERT GRAVES

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Homérosz leánya - 125 éve született ROBERT GRAVES
 • Homérosz leánya - 125 éve született ROBERT GRAVES
 • Homérosz leánya - 125 éve született ROBERT GRAVES
570 Ft

A tudós Graves izgalmas ötleteként, a görög mitológiából jól ismert Nauszikaá, a phaiákok szigetének hercegnője lesz e regény főhőse.

A mesésen gazdag Hiéra szigetének békéjét a királyfi rejtélyes eltűnése dúlja fel. Az uralkodó, hogy fia nyomára bukkanjon, elhagyja trónját, és ezzel szinte végzetes hibát követ el. Távozása után ugyanis a paradicsomi állapotok helyét valóságos anarchia veszi át…

 

2020. július 24-én 125 éve született ROBERT GRAVES angol író és költő

 

Az antik kultúra meghatározó hatása alatt alkotta legjobb műveit, leghíresebb könyve az Én, Claudius és a Claudius, az Isten. De olvasható magyarul A görög mítoszok című nagyszerű és terjedelmes kötete is, s életműve is mutatja, mennyire rajongott az antikvitásért. De nemcsak az ókori mediterrán kultúrákért, hanem magáért a mediterrán életformáért is, ezért oxfordi egyetemi katedráját odahagyva 1929-ben elköltözött a ködös Angliából, a napfényes Mallorcán telepedett le, és egy kis halászfaluban éldegélt haláláig.

 

S miközben a spanyol halászok befogadták maguk közé, az ókortudósok sosem bocsátották meg neki, hogy úgymond laikusként beleártotta magát az ő dolgukba. Pedig köszönetet érdemelt volna, nagyrészt Claudius-könyveinek köszönhető volt ugyanis, hogy az ókor az átlagolvasók körében is divatba jött. Egyéb művei is népszerűek lettek szerte a világon, A vitéz Belizár, a Jézus király, a Búcsú mindentől, az Aranygyapjú és a Héber mítoszok szinte minden nagyobb nyelven hozzáférhető, természetesen magyarul is. Kiváló stílusérzéke volt, parádés könyve jelent meg például A káromkodás jövőjéről címmel, amelyben szellemesen fejtegette, hogy a káromkodás a rögtönzés művészete.

 

Sok szállal kötődött a magyar irodalomhoz is, lefordította angolra Devecseri Gábor Bikasiratóját, s egyik magyarországi látogatásakor nevét viselő irodalmi díjat alapított az év legjobb fiatal költőjének elismerésére.  (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is =  Ókor és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Az ókori görög-római kultúra szerelmesei

 • Robert Graves
  Homérosz leánya
  Kiadó: Irodalmi
  Kiadás helye: Bukarest
  Kiadás éve: 1968
  Oldalszám: 236
  Kötés: Keménytáblás

  Jó állapotú antikvár könyv. A képen látható papírborító hiányzik.

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  725619
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés