Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Holt tenger / Az éjszaka pásztorai - 20 éve hunyt el JORGE AMADO

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Holt tenger / Az éjszaka pásztorai - 20 éve hunyt el JORGE AMADO
 • Holt tenger / Az éjszaka pásztorai - 20 éve hunyt el JORGE AMADO
570 Ft

A kötet két regényt tartalmaz. A Holt tenger története Bahiaban, az író kedves városában játszódik. Szereplői tengerészek, hajósmesterek, négerek, félvérek, csavargók, örömlányok. Főhőse Guma, a fiatal tengerész, aki tíz éves kora óta járja bárkájával a háborgó tenger vizeit. Felesége, a szép Lívia minden áldott nap aggódva várja, hogy hazaérkezzék istenkísértő útjáról. Guma erős, bátor, nagyszerű hajós, mégis beteljesedik végzete: Jemanzsá, a tengerek és bárkák úrnője, akit Zsanainának is neveznek, magával viszi távoli birodalmába.

A másik regény, Az éjszaka pásztorai ugyancsak Bahiaban játszódik. Az író három jellemző epizódot beszél el a kikötőváros lumpenproletárjainak életéből. Az első történet Bahia legismertebb nőhódítójának és hamiskártyásának, Martin káplárnak házasságáról, a második a néger Massu fiának furcsa keresztelőjéről, a harmadik a bahiai szegények viskóvárosának felépítéséről szól.

A sodró lendületű kópé-történetek nagyerejű társadalmi mondanivalót hordoznak. Az író úgy szórakoztatja olvasóit, hogy közben szuggesztív erővel felidézi a szegényeket felszabadító „szükséges csoda” törvényszerű eljövetelét.

 

2021. augusztus 6-án 20 éve hunyt el JORGE AMADO brazil író. Egész életében irodalommal foglalkozott, még riói joghallgató volt, amikor megjelent első regénye, A karnevál országa. Amely rögvest botrányt is kavart, s ez állandósult később is, írásai vagy politikai megnyilvánulásai miatt szinte folyamatosan üldözték, többször élt emigrációban. Művei a világirodalom megbecsült alkotásai, magyarul is nagyon sok olvasható közülük, például a Zsubiabá, a Holt tenger, A kikötő rémei, A reménység lovagja, a Végtelen földek, A vén tengerész, Az éjszaka pásztorai és a Flor asszony két férje. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebook-on is = Latin-Amerika és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Karibi-Latino - Latin-Amerika magyar szemmel

 • Jorge Amado
  Holt tenger / Az éjszaka pásztorai
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 1976
  Oldalszám: 586
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9630907496

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  759955
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés