Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hollywoodi történetek - 75 éve hunyt el CAROLE LOMBARD

-25%
ÚJ
Hollywoodi történetek - 75 éve hunyt el CAROLE LOMBARD
 • Hollywoodi történetek - 75 éve hunyt el CAROLE LOMBARD
 • Hollywoodi történetek - 75 éve hunyt el CAROLE LOMBARD
 • Hollywoodi történetek - 75 éve hunyt el CAROLE LOMBARD
2 380 Ft
Akció: 1 785 Ft
Kezdete: 2017.01.15   A készlet erejéig!

Fitzgerald 1939-40 között keletkezett 17 novellájának főhőse Pat Hobby, az egykor sikeres némafilmforgatókönyv-író, aki megkopott hírnevéről igyekszik az utolsó utáni bőrt is lehúzni. Dolgozni nem szeret, ötletei sincsenek, ugyanakkor előszeretettel vadássza azokat a helyzeteket, amelyekből – még ha nem is a legtisztességesebb módon, de – haszna származhat. A háborús idők Hollywoodjában azonban már csak megtűrt figura, egy régi bútordarab, aki valódi sikereket képtelen elérni. A kötet novellái fordulatosak, és az olvasó inkább mosolyogva hümmög a szélhámos szemtelen kísérletein, a megfakult életművész próbálkozásain, mintsem elítéli őt, annál is inkább, mert próbálkozásai rendszerint visszafele sülnek el, újabb kínos, kényelmetlen helyzeteket szülve. Bolyong a filmstúdió díszletei között, kilincsel a semmivel: túlélés hétről hétre. Fitzgerald felhasználta saját hollywoodi élményeit is, Pat Hobby portréjában jelen van az önirónia és a nosztalgia is. A novelláskötet nemcsak témájában, de stílusában is idézi a filmes világot: a forgatókönyvszerű írásmód szórakoztatóvá és olvasmányossá varázsolja Pat Hobby történeteit.

2017. január 16-án 75 éve hunyt el CAROLE LOMBARD amerikai színésznő. Igazi filmcsillaghoz illően természetesen ragyogóan szép volt, ám szépségéhez kivételes tehetség is társult, ami egyáltalán nem volt szokványos dolog. Nemcsak saját szerepformálásának alakításába szólt bele, de társaiéba is, sőt idővel meghatározó szerepet játszott a forgatókönyv elfogadásában és a rendezői koncepció kidolgozásában, s nem utolsósorban a szereplők kiválasztásában is. Ezért aztán színészkollégái nagy rajongással vették körül - nem minden érdek nélkül. Adolph Zukor meg is jegyezte: "Ha a stúdió vezetősége meg akarta volna választani a 'társulat királynőjét', a választás minden bizonnyal Carole Lombardra esett volna. Intelligenciáját mutatja, hogy hatalmával nem élt vissza, valóban rokonszenves ember volt, aki ismerte, őszintén szerette is. A közönség azonban félreismerte, hiszen a filmekből úgy tűnt, hogy nem több egy butácska szőke szexbombánál, aki kényeskedve aggatja tele magát ékszerekkel. Carole a magánéletben nem volt ilyen, sőt. Amikor férjével, Clark Gable-lel vidéki birtokot vettek, ő is eljárt vadászni a Mexikói-fennsíkra, teljesen elképesztve ezzel a keménykötésű cowboyokat. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Francis Scott Fitzgerald
  Hollywoodi történetek
  Kiadó: Quattrocento
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 190
  ISBN: 9789633666067

 • Cikkszám
  219184
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés