Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hogyan fejlesszük a 3 évesnél fiatalabb gyermekeket? - 65 éve hunyt el MARIA MONTESSORI

-25%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Hogyan fejlesszük a 3 évesnél fiatalabb gyermekeket? - 65 éve hunyt el MARIA MONTESSORI
 • Hogyan fejlesszük a 3 évesnél fiatalabb gyermekeket? - 65 éve hunyt el MARIA MONTESSORI
2 600 Ft
Akció: 1 950 Ft
Kezdete: 2019.10.13   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

A gyermekek az első három évben csodálatos teljesítményekre képesek. Felelőtlenség elvesztegetni azt az időt, amely a fejlődésben oly sok lehetőséget rejt.

E könyv kombinálja Maria Montessori pedagógiai elveit a mai módszerekkel. A leírtak alapján az anya vagy a gyermekkel foglalkozó gondozó olyan gyakorlatba átültethető és alkalmazgató ötleteket talál, melyek elősegítik a kicsik szociális és érzelmi fejlődését éppügy, mint szellemi és fizikai épülésüket.

2017. május 6-án 65 éve hunyt el MARIA MONTESSORI olasz pedagógus. Egy lecsúszott nemesi család sarja volt, és sokáig nem tudta, mihez kezdjen magával. Előbb mérnök akart lenni, majd tanulmányait abbahagyva orvosnak tanult, ami akkoriban valódi szenzációnak számított, diplomájával beírta nevét az itáliai tudománytörténetbe is, amennyiben ő volt az első női orvos Olaszországban. Kezdetben gyógypedagógus volt, a gyermeknevelés általános kérdéseivel egy tragikus gyilkosság után kezdett el foglalkozni. Történt pedig, hogy egy őrült anarchista meggyilkolta Erzsébet magyar királynét - a nálunk különösen népszerű Sissit -, s merénylője rövid időn belül már a harmadik olasz ember volt, aki hasonló gyilkosságot követett el. Ez alaposan felbolygatta az olasz társadalmat, a kongresszus tagjai is megvitatták a dolgot, s úgy találták, a baj oka az erkölcsi nevelés hiányosságaiban keresendő. De ők még egyszerűnek gondolták a probléma megoldását, nosza elrendelték, hogy az "abnormális" gyereket ezentúl különválasztva neveljék a "normálisoktól", a fogyatékosok intézményes oktatását pedig az orvosi kar egyetlen női tagjára, Montessorira bízták. Aki idővel a sérült gyerekeknek kifejlesztett egy öntevékenységükre építő módszert, amelyet bevezetett az úgymond ép értelmű gyerekek között is. Első ilyen szellemű kisdednevelő intézete 1907-ben nyílt meg Rómában. A Montessori-módszer hamar elterjedt egész Európában, 1912-ben már Budapesten is oktattak annak alapján. Egyedül maguk az olaszok idegenkedtek tőle, a csalódott pedagógus egészen Spanyolországig futott hálátlan honfitársai elől, míg végre az olaszok is elismerték eredményeit, és parlamenti határozatban hívták haza. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Claudia Schäfer
  Hogyan fejlesszük a 3 évesnél fiatalabb gyermekeket?
  Montessori üzenete a mának
  Kiadó: Tudatos Lépés Kiadó
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 134
  ISBN: 9789639991231

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  451409
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés