Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hiúság vására - 155 éve hunyt el WILLIAM MAKEPEACE THACKERAY

-25%
ÚJ
Hiúság vására - 155 éve hunyt el WILLIAM MAKEPEACE THACKERAY
 • Hiúság vására - 155 éve hunyt el WILLIAM MAKEPEACE THACKERAY
1 700 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2018.12.23   A készlet erejéig!

A Hiúság Vására 1847. január és 1848. július között jelent meg először, havi folytatásokban. Amikor Thackeray 1846 januárjában kiadójával megállapodott a regény közlésére, a mű címe még ez volt: Regény hős nélkül. Toll- és ceruzavázlatok az angol társadalomról. Ezzel a címmel az író nem volt megelégedve, de csak hónapok múlva – az éjszaka kellős közepén – ötlött fel benne a végleges cím. „Kiugrottam az ágyból – írja Thackeray –, háromszor körülszaladtam a szobámat, s közben ezt mondogattam: Hiúság Vására, Hiúság Vására, Hiúság Vására!” A cím sokkal találóbb, mint az első volt: a regény véglegesre érlelt formájában több és más lett, mint aminek indult: a „toll- és ceruzavázlatok” laza sorozatából szigorú fegyelemmel szerkesztett nagy körkép-regény alakult, a humoros, szatirikus ábrázolás pedig az erkölcsi tanítás eszköze lett.

Szülőhazájában is, de még inkább külföldön az olvasók tudatában a Hiúság Vására forr a legszorosabban Thackeray nevével. Első magyar fordítása már 1853-ban megjelent, azóta is állandó kedvence a magyar olvasók számos nemzedékének – talán, mert átérezzük a mű „örök érvényű” mondanivalóját, amelyet az író a regény záró bekezdésében így fogalmaz meg: „Ó hiúságok hiúsága! Ki boldog közülünk ezen a világon? Ki kapta meg azt, amire vágyott? És ha megkapta, ki van megelégedve?…”

2018. december 24-én 155 éve hunyt el WILLIAM MAKEPEACE THACKERAY angol író. A viktoriánus korszak egyik legnagyobb realista prózaírója volt, élete fő műve A hiúság vására, de máig olvasott regénye A virginiai testvérek is. Jó szívvel ajánlható Sznobok könyve című esszé-gyűjteménye is, amelyben rendkívül élvezetes humorral ír az élet legkülönbözőbb dolgairól. A kétkötetes mű természetesen szintén olvasható magyarul.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • William Makepeace Thackeray
  Hiúság vására 1-2.
  Európa Diákkönyvtár
  Fordította: Vas István
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 980
  ISBN: 9789630790987

 • Cikkszám
  913806
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés