Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Híres és hírhedt római császárok

-30%
ÚJ
Híres és hírhedt római császárok
 • Híres és hírhedt római császárok
3 990 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2022.08.18   A készlet erejéig!

Öt évszázadon át uralkodtak Róma császárai a Rajnától Észak-Afrikáig és Britanniától az Euphratészig terjedő óriási birodalmuk fölött. Volt olyan, akinek ez csak néhány hónapig, másoknak több évtizeden át sikerült. Egyesek neve a béke jelzőjeként maradt fenn a történelmi emlékezetben (pax Augusta = az augustusi béke), mások, mint Nero, vérengző zsarnokként jelentek meg még a magyar irodalomban is (Kosztolányi: Nero, a véres költő). De Augustust valóban csak a béke szeretete jellemezte? Tudjuk, az őt korlátlan hatalommal felruházó senatus korántsem békés fegyverek fenyegetése közepette emelte a birodalom élére, előbb consulként, utóbb princesként. A római arisztokrácia által megvetett és mélységesen elítélt Nero alakjában – halála után – hamis Nerók álltak az elégedetlen keleti tömegek élére, amelyek áldották uralmát, és ennek nyoma maradt a világirodalomban is (Feuchtwanger: A hamis Nero).

Milyenek voltak hát a Római Birodalom császárai? Tacitus, Suetonius, a Historia Augusta császáréletrajz írói, akiket éppúgy olvasni lehet magyar nyelven is, mint a görög és latin történetírók számos művét vagy az ifjabb Plinius leveleit, adnak egy gazdag információt tartalmazó, ám sokszor igen szubjektív képet hőseikről. Könyvünk megkísérli a minden uralkodó elődje, Julius Caesar, majd Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius, Nero, Vespasianus, Traianus, Hadrianus, Marcus Aurelius, Commodus, Diocletianus és Constantinus életrajzán keresztül bemutatni a felsorolt császárok reális portréját, tükröztetve a modern történettudomány eredményeit.

Egy terjedelmesebb függelékben pedig közöljük az összes római császár életének legfontosabb adatait.

 • Kertész István
  Híres és hírhedt római császárok
  Kiadó: Kocsis
  Kiadás éve: 2022
  Oldalszám: 248
  kötés: puhakötés
  ISBN: 9786156372161

 • Cikkszám
  772773
  Státusz
  ÚJ    
 • 2022. augusztus 19-én 80 éves KERTÉSZ ISTVÁN történész,

  az ókori olümpiai játékok történetének jeles kutatója, a História ókori rovatának vezetője, egyebek mellett A hódító Róma, az Ókori hősök - ókori csaták, a Héraklész unokái, a Híres és hírhedt római császárok, a Hellén államférfiak, valamint a Regélő Róma, a Botrányok az ókorban, A görög-római hadművészet fejlődése, illetve a nemrégiben megjelent Nagy Sándor, a hódító című népszerű, olvasmányos, de tudós könyvek szerzője.

Webáruház készítés