Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hideg napok / Vérbosszú Bácskában - 105 éve született CSERES TIBOR

-25%
ÚJ
Hideg napok / Vérbosszú Bácskában - 105 éve született CSERES TIBOR
 • Hideg napok / Vérbosszú Bácskában - 105 éve született CSERES TIBOR
 • Hideg napok / Vérbosszú Bácskában - 105 éve született CSERES TIBOR
2 999 Ft
Akció: 2 249 Ft
Kezdete: 2020.03.31   A készlet erejéig!

„Amikor a Hideg napokban regénybe ágyazva előadtam mindazt, amit krudélis hajlamú magyar tábornokok és törzstisztek a magyar nép nevében ezernyi ártatlan szerb és zsidó ember ellen Újvidék ama gyilkos három napján 1942-ben elkövettek, számoltam azzal a reménységgel, hogy válaszul s tán hálából, akad szerb író, aki emléket állít azoknak a magyar tízezreknek, akiket úgyszintén ártatlanul gyilkos gazemberek a jugoszláv nép nevében megkínoztak és halálba küldtek. Ám mindhiába! Közel három évtizedes várakozás után nem térhettem ki a végül is reám maradt feladat elől, hogy megírjam az 1944-es bácskai vérbosszú könyvét is.


A Jugoszláviában élő magyar százezrek lelkében izzó sebként máig ott ég a negyvenezernyi elpusztított rokon: apa, fiú, testvér megbecstelenített, eltiltott emléke. De a megbillent, megsértett, félbeszakított erkölcsi világrendet ki kell egyenlíteni. Megbékélés nélkül nincs igazi béke a lelkekben. A vérbosszú által kiontott vér eltörlésére nagyon kedvező lehetőség a töredelmes bűnvallomás. Erre ad alkalmat nyíltan feltárt szörnyűségeivel ez a könyv minden délszláv továbbélő számára: Bocsássatok meg ti is! És soha többé!”

2020. április 1-jén 105 éve született a Csík vármegyei Gyergyóremetén CSERES TIBOR író. Kezdetben versekkel jelentkezett, majd novelláskötete jelent meg, s végül a hatvanas évek közepén Hideg napok című kisregényével alapozta meg hírnevét. Amit jól jelez az is, hogy a nyolcvanas évek végén ő volt a Magyar îrók Szövetségének elnöke. Híres regénye a Parázna szobrok is. (KalPress)

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 • Cseres Tibor
  Hideg napok - Vérbosszú Bácskában
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 398
  ISBN: 9789632672458

 • Cikkszám
  175779
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés