Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Híd a Drinán - 45 éve hunyt el IVO ANDRIC

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Híd a Drinán - 45 éve hunyt el IVO ANDRIC
 • Híd a Drinán - 45 éve hunyt el IVO ANDRIC
 • Híd a Drinán - 45 éve hunyt el IVO ANDRIC
 • Híd a Drinán - 45 éve hunyt el IVO ANDRIC
 • Híd a Drinán - 45 éve hunyt el IVO ANDRIC
1 690 Ft

A Nobel-díjas író világhírű regénye négy évszázad életét pergeti le előttünk, mialatt izgalmas, megrendítő, csodálatos események követik egymást. A regény Bosznia egyik festői kisvárosában, a Drina partján, az égbe szökő hegyek tövében épült Visegrádban játszódik, középpontjában azzal a mestermívű híddal, amely a Drina két partját összeköti. A híd keletkezésének és életének mozzanatai fogják keretbe az eseményeket, a történelem helyi színjátékait, emberi sorsok tragikus és derűs alakulását. A 16. század elejétől, a híd építésétől kezdve 1914-ig a híd felrobbantásáig ismerjük meg Szerbia és Bosznia népeinek, az ott élő családoknak, embereknek az életét. A négy évszázad folyamán nemzedékek váltják egymást, melyek új gondolatok, érzelmek, eszmények, törekvések hordozói. Minden változik, csak a híd örök, és az alatta zúgó, sebes folyó. Népek tarka kavargása ez: szerbek, törökök, osztrákok, magyarok, zsidók sorsa kapcsolódik egybe itt, a Drina mentén, a híd mellett kisvárosban, a hídon, s az író ennek a sokszínű emberi közösségnek életét ábrázolja páratlanul sokoldalú, művészi átéléssel, megértő emberséggel, bölcs filozófiával.

2020. március 13-án 45 éve hunyt el IVO ANDRIC Nobel-díjas jugoszláv író és költő. Szerb nyelven alkotó boszniai volt, és műveiben is a nemzetiségi ellentétektől feszített boszniai múltat boncolgatta, erről szól világsikerű regénye, a Híd a Drinán is. Az irodalmi Nobel-díjat 1961-ben kapta "nagy epikai ábrázoló erejéért, amellyel hazája világát és népe sorsát bemutatja". Műveit számos nyelvre lefordították, magyarul is több könyve olvasható, a Híd a Drinán kívül a Vihar a völgy felett, A kisasszony és a Nyuszka is. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ivo Andrić
  Híd a Drinán
  A Világirodalom Remekei sorozat
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1973
  Oldalszám: 366

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  997145
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés