Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Heuréka - 80 éve hunyt el KARINTHY FRIGYES

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Heuréka - 80 éve hunyt el KARINTHY FRIGYES
 • Heuréka - 80 éve hunyt el KARINTHY FRIGYES
 • Heuréka - 80 éve hunyt el KARINTHY FRIGYES
 • Heuréka - 80 éve hunyt el KARINTHY FRIGYES
570 Ft

Karinthy Frigyes Összegyűjtött műveinek második kötete az író 1916 és 1927 között kiadott humoreszkgyűjteményeit foglalja magába. A négy Karinthy-könyv közül minden bizonnyal a legkorábbi a legismertebb és legjelentősebb: az 1916-ban megjelent Tanár úr kérem. Valószínűleg kevés könyv van, amely ilyen tartós és ilyen széles körű népszerűséget biztosított írójának, mint ez az, eredetileg mindössze tizenhat írást tartalmazó, könyvecske: címei – a Röhög az egész osztály, a Magyarázom a bizonyítványom – szállóigévé lettek; helyzeteit – az Elkéstem szorongását, a Lógok a szeren letörését mindannyian átéltük, és átéljük naponta ma is. Korai írásaiban Karinthy – meghökkentő evidenciával – abszurd helyzetekbe vonja olvasóit, képtelenségek elképzelésére, a fantázia fordított világának érzékelésére kényszeríti. A Tanár úr kérem-ben a kötetlen fantázia és a nagyon is ismerős, szorongatóan hiteles valóság hirtelen egymás mellé kerül: a kettő együtt teszi ki a teljes valóságot.

2018. augusztus 29-én 80 éve hunyt el KARINTHY FRIGYES író és költő. "Ez a marha volt közöttünk az egyetlen zseni" - mondta róla haldokló barátja, Kosztolányi Dezső, s alighanem igaza volt, hiszen amihez Karinthy fogott, abban remekművet alkotott. És sok mindenbe belefogott, így aztán zseniálisak Gulliver-regényei, líránk egyik legmegrázóbb verseskötete pedig a Nem mondhatom el senkinek. Ö írta a legjobb magyar irodalmi paródiát îgy írtok ti címmel, s mivel érdeklődött a természettudományok iránt, egyedülállóan szenzációsra sikeredett Utazás a koponyám körül című könyve. A Tanár úr kérem az egyik legmulatságosabb karcolatgyűjteménye irodalmunknak, műve igazi önéletrajz, alapját az a napló képezi, amit tizenegyévesen kezdett írni, és a maga nemében szintén remekmű. Kiderül belőle, hogy szerzője igencsak hadilábon állt a tanulással, többször megbukott, a matekkal és a fizikával még csak-csak elboldogult, de a humán tárgyakban nagyon gyenge volt, irodalomból sem remekelt, éppcsak átment az érettségin. Naplóját különben nem szabad a tanulóifjúság kezébe adni, mert amilyen szellemes történeteket tartalmaz, olyan gyalázatos helyesírással készült, a múlt idő és a tárgyrag "t" betűinek számát például sosem találta el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Karinthy Frigyes
  Heuréka
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1975
  Oldalszám: 492
  ISBN: 9631504506

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  752470
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés