Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hetvennyolc - 105 éve született BENEDEK ISTVÁN

ÚJ
Raktárkészlet: 1 db
Hetvennyolc - 105 éve született BENEDEK ISTVÁN
 • Hetvennyolc - 105 éve született BENEDEK ISTVÁN
570 Ft

Ha az ember rászánja magát arra, hogy részt vegyen a közéletben, akár csak egyszerű újságcikkek írásával, ez óhatatlanul együttjár azzal, hogy barátokat és ellenségeket szerez. Barátom lesz mindenki, aki úgy érzi: az ő gondolatait mondtam ki, szinte helyette gondolkodom, megkönnyítem számára az eligazodást ebben az erkölcsileg oly bizonytalanná vált világban. Ellenfeleim mindazok, akiknek nem kell az erkölcsi világrend, sőt elpusztítására törekszenek. Örvendetes módon az előbbiek vannak többségben, sajnálatos módon az utóbbiak hallatják hangosabban szavukat. Barátaim megkérdik: miért nem válaszolok soha a támadásokra, becsmérlő írásokra? Nem tudják, milyen nevetségessé tenném magam, ha komolyan venném a támadásokat: a nyilasnak hazaáruló vagyok, a papnak antiklerikális, a kereszténynek zsidóbérenc, a zsidónak antiszemita, az ellenzéknek fasiszta, a kormánypártnak fölösleges… Nem tudják, milyen jelentéktelen senkik a támadók. Két év alatt összesen két újságírónak volt érdemes válaszolni, mindkettő barátommá lett azóta – a többiek barátságát nem igénylem. Hetvennyolc éves korában az ember már nyugodtan vállalhatja önmagát akkor is, ha nem tartozik semmilyen csoportosuláshoz, nem áll senki a háta mögött.

Ebben a válogatásban sok különféle írás közt főként az emigránsokhoz szólók fognak fölháborítani külhoni magyarokat, a mindent jobban tudókhoz tartozókat. Megnyugtat, hogy éppen a külhoniak közül az okosak megérettek, és rendre rendre küldik helyi lapjaikat – amelyek engem is okosabbá tesznek. El kell ismerni, hogy az itthoni gyűlölködőktől jobban tudják: csak a magyar jövő számít, egyéb semmi.

2020. január 17-én 105 éve született Budapesten BENEDEK ISTVÁN elmeorvos és író. Sokáig dolgozott orvosként is, de íróként lett országszerte ismert. Igaz, első könyvének témáját is szakmájából vette, s az elmegyógyintézetek életéről szóló Aranyketrec című könyve óriási sikert aratott. Számos kiadást megért, s több idegen nyelvre is lefordították. Olvasott könyve még a Csineva és a kétkötetes Mandragóra is. Jelentősek biográfiái, s értékes könyve Az értelem dícsérete. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Benedek István
  Hetvennyolc
  Kiadó: Szenczi Molnár Társaság
  Kiadás éve: 1993
  Oldalszám: 210
  ISBN: 9638320036

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  463737
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés