Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hét színdarab - 70 éve hunyt el GEORGE BERNARD SHAW

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Hét színdarab - 70 éve hunyt el GEORGE BERNARD SHAW
 • Hét színdarab - 70 éve hunyt el GEORGE BERNARD SHAW
 • Hét színdarab - 70 éve hunyt el GEORGE BERNARD SHAW
 • Hét színdarab - 70 éve hunyt el GEORGE BERNARD SHAW
570 Ft

Fél évszázad drámai terméséből egész sor remekművet lehet kiválogatni. De a játékosan könnyed komédiák jó része is a halhatatlanok listájához tartozik. A második világháború után leginkább időszerű politikai témákat formál komédiává. Néha azonban megint visszafordul a múltba, egészen a végső, a Newtonról szóló komédiáig. Ünnepelt íróként halt meg, akit életében is, halála óta is sokan ócsároltak, lebecsültek, ellenségnek tartottak. Életében sem ártott neki a szidalom, halála óta még kevésbé.

A kötet a Candida, a Sosem lehet tudni, Az ördög cimborája, a Caesar és Kleopátra, az Ember és felsőbbrendű ember, Az orvos dilemmája és a Pygmalion című műveket tatalmazza.

2020. november 2-án 70 éve hunyt el GEORGE BERNARD SHAW ír származású angol író

Nem akarta azonnal meghódítani az irodalmat, első színdarabját csak negyvenkét évesen írta, de attól fogva szinte csak remekműveket adott ki a keze alól. Drámái sokkolták a korabeli közönséget, majd' mindegyik hatalmas botrányok közepette került színre, már ha színre került egyáltalán, mert Az ördög cimborája című művét például Angliában nem is engedték játszani. Első drámáját, a Warrenné mesterségét két évtizedig jegelték, amíg elő merték adni, s akkor is megbotránkoztatta fél Angliát. Talán csak a Szent Johanna című műve nem borzolta fel a kedélyeket, igaz, bemutatásakor már a világ egyik legtekintélyesebb írója volt, 1925-ben megkapta a Nobel-díjat is.

Miközben kíméletlenül ostorozta műveiben az erkölcstelenségeket, ő maga sok mindent megengedett magának. Sikerei csúcsán például alaposan kihasználta, hogy a legszebb színésznők jártak a kedvébe egy-egy szerepért cserébe, hódolatát a női nem iránt még felesége elől sem titkolta. Idős korában is karakán ember maradt, 94 évet élt, s még akkor sem végelgyengülésben halt meg. Leesett a bicikliről, és koponyatörés okozta halálát. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • George Bernard Shaw
  Hét színdarab
  Fordította: Mészöly Dezső, Ottlik Géza, Réz Ádám
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1956
  Oldalszám: 808

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  642358
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés