Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hazajáró lélek és egyéb írások - 95 éve született JACK KEROUAC

-25%
ÚJ
Hazajáró lélek és egyéb írások - 95 éve született JACK KEROUAC
 • Hazajáró lélek és egyéb írások - 95 éve született JACK KEROUAC
 • Hazajáró lélek és egyéb írások - 95 éve született JACK KEROUAC
 • Hazajáró lélek és egyéb írások - 95 éve született JACK KEROUAC
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2017.03.09   A készlet erejéig!

Jack Kerouac (1922 - 1969) amerikai író, költő, művész, az általa életre hívott, beatnemzedék néven elhíresült irodalmi-baráti kör tagja. Stílusát, melyet ő spontán prózának nevezett, utazási élményei, alkohollal és drogokkal való kísérletei főként a kortárs jazz és a buddhizmussal kapcsolatos tanulmányai formálták. Legnagyobb hatású műve az Úton című regény, melyet saját állítása szerint spontán vallomásos technikával, javítások nélkül mindössze három hét alatt írt, s amelyet a kritikusok az új nemzedék hangjaként méltattak.

Művészete nemcsak az irodalomban gyakorolt nagy hatást; olyan zenészek is merítettek tőle ihletet, mint Jim Morrison, bob Dylan vagy a Beatles zenekar.

2017. március 12-én 95 éve született JACK KEROUAC amerikai író. A beat-nemzedék talán leghíresebb irodalmi képviselője volt, a hatvanas évek lázadó ifjúságának bálványa. Népszerűségét csak fokozta, hogy műveiben őszintén - és meglehetős szimpátiával - írt olyan, korábban tabunak tartott témákról, mint a szex és a drog. Sokat foglalkozott a könnyűzenével is. Világhíres műve Az úton, amely a beat-nemzedék bibliája lett, és hatása máig tart. Jól mutatja ezt, hogy pár éve Hobó, a közismert hazai rockzenész Kerouac nyomán végigment a legendás 66-os úton, amelynek élményeiből aztán Vissza a 66-os úton címmel nagyszerű könyv és CD született. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jack Kerouac
  Hazajáró lélek és egyéb írások
  Kiadó: Trubadur
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 226
  ISBN: 9789632275376

 • Cikkszám
  547026
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés