Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hárún és a mesék tengere - 70 éves SALMAN RUSHDIE

-25%
ÚJ
Hárún és a mesék tengere - 70 éves SALMAN RUSHDIE
 • Hárún és a mesék tengere - 70 éves SALMAN RUSHDIE
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2017.06.08   A készlet erejéig!

Salman Rushdie Az éjfél gyermekei óriási sikere után megírta A sátáni verseket, amely miatt Homejni ájatulláh kimondta rá a halálos ítéletet, a fatvát, ami után a szerző egy évtizeden át védőőrizetben élt, s bujkálását azzal kezdte, hogy megírta e könyvet, amelyet elsőszülött fiának, Zafarnak ajánlott.

Volt egyszer Alifbé országában egy szomorú város, minden városok legszomorúbbika Ennek a városnak az útvesztőiben, túl a tört szívekre emlékeztető romházak negyedén élt egy Hárún nevezetű vidám kis fickó, egyetlen gyermeke a mesemondó Rasíd Kalifának, kinek vidámságáról regéket regéltek szerte a szomorú városban Aztán valahogy minden elromlott. (Talán beszivárgott végül a város szomorúsága az ablakon.) Mikor egy nap strófa közben, mintha csak kikapcsolták volna, elhallgatott Szoraja éneke, Hárún tudta, hogy bajok lesznek. De hogy mekkorák, azt nem is gyanította.

2017. június 19-én 70 éves SALMAN RUSHDIE brit író. Lassan három évtizede lesz, hogy születésnapját nem tisztelői körében nagy felhajtással, a média érdeklődésének közepette ünnepli, hanem rejtőzködve, titokban, szűk családi körben. Ennek oka, hogy Sátáni versek című könyvét az iszlám hívők úgy értelmezték, hogy az sérti vallásos érzelmeiket, és valóságos hajtóvadászatot indítottak ellene. Az még hagyján, hogy a könyvet minden iszlám országban azonnal betiltották és sok helyen nyilvánosan elégették, de az iráni iszlám forradalom vezetője, Khomeini ajatollah magát az írót is "halálra ítélte", azaz felszólította a muszlimokat, hogy öljék meg. Ez 1989-ben történt, azóta az indiai származású, Bombayben felnőtt brit írónak nincs egy nyugodt perce. Jól tette, hogy nem vette félvállról a fenyegetést, mert például a könyv japán fordítóját leszúrták Tokióban, a norvég fordítóra saját háza előtt lőttek rá, az olasz fordítót Milánóban szúrták meg, a török fordítóra pedig rágyújtották a szállodát, ahol megszállt, a tűzben 37 ember lelte halálát. A nagytekintélyű ajatollah ugyan még a fatva kihirdetésének évében meghalt, de felhívása érvényben maradt, s voltaképpen máig él. Bár az iráni kormány 1998-ban visszavonta a vérdíjat, de egy vallásos alapítvány rögtön a helyébe lépett, és 2,8 millió dollár jutalmat ígér annak, aki végez az íróval. Szegénynek nem sok öröme van az életben - bár a szép nőket szereti, mindig csodaszép feleségei voltak -, sokat olvas, és nagyon kedveli a jó zenét, nagy rajongója Bob Dylannek és Paul Simonnak. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Salman Rushdie
  Hárún és a mesék tengere
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 233
  ISBN: 9789632276052

 • Cikkszám
  583303
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés