Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Három dráma - 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER

-20%
ÚJ
Három dráma - 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER
 • Három dráma - 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER
 • Három dráma - 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER
 • Három dráma - 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER
1 100 Ft
Akció: 880 Ft
Kezdete: 2019.11.07   A készlet erejéig!

Friedrich Schiller (1759-1805) a francia forradalom kortársaként a szabadságeszme talán legnagyobb költője volt. Hogy a szabadság milyen sokféle és milyen végzetes is lehet, azt tanúsítják klasszikus drámáinak hősei: Franz Moor, a haramia, Ferdinánd, az ármányok ellen küzdő szerelmes, Don Carlos királyfi és barátja, Posa Márki, Wallenstein, a hadvezér, Stuart Mária, a fogságba esett királynő és Tell Vilmos, a népvezér.

A kötet az alábbi drámákat tartalmazza: Ármány és szerelem. (Kabale und Liebe.) Don Carlos. (Don Carlos.) Tell Vilmos. (Wilhelm Tell.) A jegyzeteket Györffy Miklós állította össze.

2019. november 10-én 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER német író és költő. Fiatalon katonaorvos volt, a württembergi királyi seregben szolgált, szabadidejében pedig irodalommal foglalkozott. Amikor első darabját, a Haramiákat bemutatták Szászországban, a király maga elé rendelte, és szépen elmagyarázta neki; az ő hadseregében szolgáló katonatiszt ne írogasson mindenféle színdarabokat, mert szégyent hoz a komoly testületre. Schiller meg is ígérte a királynak, hogy nem tesz ilyet többé, ám csakhamar beleszeretett egy százados özvegy feleségébe, és szép szerelmes versekben tett tanúságot érzelmeiről. A király dühöngött, ismét raportra rendelte az ifjút, és utolsó figyelmeztetéssel engedte útjára; ha mégegyszer íráson kapja, nagy baj lesz. Schiller megijedt, készen volt már ugyanis Ármány és szerelem című drámája, mi lesz, ha ezt a király megtudja? Erre fogta magát, és átszökött a határon. Meg sem állt Weimarig, hisz szeretett volna megismerkedni a korszak elismert lángelméjével, a nála tíz évvel idősebb Goethével. Nagy nehezen sikerült is neki, s attól fogva szinte barátként élt a két német zseni. Azért csak "szinte", mert Goethe és Schiller annyira különböző jellem volt, hogy igazi barátság sosem alakulhatott ki közöttük. Amíg Goethe pedáns, finom úriember volt, addig Schiller a rendetlenség maga. Ráadásul ivott és dohányzott, a füstöt pedig Goethe ki nem állhatta. Idővel azonban megtanulták respektálni egymást, Schiller például sosem gyújtott rá Goethe jelenlétében. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Schiller
  Három dráma
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2007
  Kötési mód: puha
  Oldalszám: 594
  ISBN: 9789630782067

 • Cikkszám
  978055
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés