Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hahner Péter: Az USA elnökei - 45 éve hunyt el HARRY TRUMAN

-25%
ÚJ
Hahner Péter: Az USA elnökei - 45 éve hunyt el HARRY TRUMAN
 • Hahner Péter: Az USA elnökei - 45 éve hunyt el HARRY TRUMAN
3 980 Ft
Akció: 2 985 Ft
Kezdete: 2017.12.25   A készlet erejéig!

Hogyan fogadta Washington elnök, amikor az USA fővárosának névadója lett? Melyek a Jefferson által megfogalmazott Függetlenségi nyilatkozat leghíresebb mondatai? Azt mondta-e ki a Monroe-elv, hogy Amerika az amerikaiaké? Miért gyilkolták meg Lincolnt? Tudott-e Franklin D. Roosevelt arról, hogy támadás készül Pearl Harbor ellen? Ki ölte meg Kennedyt? Tudta-e Nixon, hogy betörést terveznek a Watergate irodaházba? Mit tett Bush, amikor az al-Káida két repülőgépet vezetett a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba? Hány percig tartott az Obama-kormány által elrendelt rajtaütés, amelynek során megölték Oszáma bin Ládent? Ezekre a kérdésekre is választ ad e könyv szerzője, miközben bemutatja azokat az államférfiakat, akik a világ egyik leggazdagabb, gazdaságilag és társadalmilag legfejlettebb országának élén álltak.

Hahner Péter történész a Pécsi Tudományegyetem Újkortörténeti Tanszékének vezetője. Több francia és angol klasszikus történelmi művet és életrajzot ültetett át magyarra. Most megjelent könyve a tizenötödik önálló kötete. Ő a szerzője a nagy sikerű 100 történelmi tévhit, Újabb 100 történelmi tévhit és A Vadnyugat című munkáknak. A történelem iránt érdeklődők a Rubicon című folyóiratban is rendszeresen találkozhatnak írásaival.

2017. december 26-án 45 éve hunyt el HARRY S. TRUMAN amerikai elnök. Egy missouri öszvérkereskedő-farmer gyermeke volt, valahogy elvégezte a középiskolát, bár sem a tanulás, sem a könyvek nem érdekelték soha. Részt vett viszont az első világháborúban, a harcot nagyon élvezte, s mivel remekül bírta az italt és kiválóan pókerezett, őrnagyi rangig vitte. Leszerelése után megnősült, a felesége pénzéből vett egy férfiruha-üzletet, amelyet három év alatt csődbe vitt, s tizenöt évig törlesztette utána az adósságot. Mivel az életben nem sokra vitte, úgy gondolta, talán politikusnak még jó lesz, ezért csatlakozott a Demokrata Párthoz, s hogy-hogynem a bizalmába férkőzött a párt missouri mindenható főnökének, Tom Pendergastnak, aki politikust, s végül elnököt csinált belőle. Előbb szenátor lett, majd Roosevelt alelnökeként annak halála után, 1945 tavaszán az elnöki székben találta magát. Még nem volt egy hónapja hivatalban, amikor - éppen a születésnapján - Németország kapitulált, így háborús győző lett belőle, s bár semmi köze nem volt az események menetéhez, igazi államférfiúként kezdték tisztelni. Két perióduson át vezette az Egyesült Államokat - éppen az ő elnökségének végén hozták azt a törvényt, hogy senki nem lehet harmadszor is elnök -, s korlátozott képességei ellenére számos nagy dolgot vitt végbe. Ö hirdette meg például a kommunizmus feltartóztatását célzó Truman-doktrinát, az ő nevéhez fűződik a hidrogénbomba-program elindítása és a NATO létrehozása, erőszakos politikájával ő teremtette meg a "Pax Americana"-t. Egyébként is hirtelen haragú ember volt, egyszer egy zenekritikus elmarasztaló kritikát írt kezdő operaénekes lányáról, Margaretről. Az elnök személyesen hívta fel a Fehér Házból a firkászt, s közölte vele: "Úgy szétverem a pofáját, hogy egész Washingtonban nem győzik befoltozni". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hahner Péter
  Az USA elnökei
  Kiadó: Animus
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 365
  ISBN: 9789633240786

 • Cikkszám
  628555
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés