Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Hadiösvény - 10 éve hunyt el CSEH TAMÁS

-25%
ÚJ
Hadiösvény - 10 éve hunyt el CSEH TAMÁS
 • Hadiösvény - 10 éve hunyt el CSEH TAMÁS
 • Hadiösvény - 10 éve hunyt el CSEH TAMÁS
 • Hadiösvény - 10 éve hunyt el CSEH TAMÁS
3 699 Ft
Akció: 2 774 Ft
Kezdete: 2019.08.07   A készlet erejéig!

"Kígyó sziszegését hallom, prérikutya vinnyogását... Látom elmenni a bölényeket. Látom a porfelhőt, sápadtarcúak érkeznek. Látom kifordított tenyerüket, békét mutatnak. Látom hátuk mögött a késeket, háborút hoznak. Látom, amint sátrainkba kéredzkednek, és látom, amint reggel elviszik magukkal a békét. Látom, hogy egyre többen jönnek, és látom, hogy nyelvük kétágú... Hallom, hogy hangjuk kígyósziszegés."

Cseh Tamás és barátai 1961-ben egy hegyi tisztáson felverték az első indián sátrakat. "Tiszta törvényekre, egyszerűségre, átlátható, értelmezhető világra" vágytak. Egy bő évszázaddal azelőtt letűnt kor, a síksági indián kultúra szabályait, eszményeit elevenítették fel a Bakonyban.

Az évente kétszer megrendezett játék hagyománya a mai napig él. A nagy kaland izgalma és a természet szeretete apáról fiúra száll, felnőtt és gyerek egyaránt szívesen azonosul a bátor, szívós és bölcs indiánokkal.

Cseh Tamás a bakonyi törzsek mindennapjairól naplót vezetett, a jegyzetei alapján pedig, Kormos István biztatására, 68-69-ben megírta ezt a sok kutatómunkán alapuló, néprajzilag is hiteles, izgalmas történetet. Évtizedekig kallódott, mire végül napvilágot látott. Legutóbb 2008-ban jelent meg.

A Hadiösvény a bakonyi indiánok könyve, Cseh Tamás egyetlen regénye,

2019. augusztus 7-én 10 éve hunyt el CSEH TAMÁS előadóművész. Rendkívül sokoldalú ember volt, énekes, gitáros, zeneszerző, színész, a hazai kulturális élet besorolhatatlan egyénisége. S bár annak idején még rajztanár is volt, legtöbben énekesként ismerték meg. Eredeti stílusú dalai évtizedeken át hódítottak - és hódítanak ma is - , első lemeze, a Levél nővéremnek 1976-ban jelent meg, és nemzedékének életérzését azóta sem fejezte ki jobban senki. Dalai Bereményi Gézával közös alkotások, a két nagyszerű művész - hol máshol? - egy kocsmában találkozott először, s munkakapcsolatuk később remek lemezek egész sorát eredményezte, az Antoine és Desiré, a Fehér babák takarodója, a Frontátvonulás vagy a Műcsarnok mind kulturánk kincse immár. Zenéje számos filmben is hallható, sokat dolgozott Jancsó Miklóssal, például a Még kér a nép, a Szerelmem Elektra és A zsarnok szíve című filmben, de A turné, a Csinibaba és a 6:3 című film sikeréhez is hozzájárult. Remek lemeze az Esszencia című válogatás, és kólön kiemelést érdemel A csillagokkal táncoló Kojot című indián mesealbumának hangoskönyv változata. Évtizedes nagy szenvedélye volt az indián kultúra, példaképei "az utolsó szabad nép" bátor és nagylelkű fiai. Hadiösvény címmel írt remek indiánregényt is, és indián meséket fordított. Rendszeres résztvevője volt a bakonybéli indiántábornak, ott volt az alapítók között, ő lett a törzsfőnök, Füstindiánnak hívták. Nevét dohányzásáról kapta, ami azonban sajnos megrontotta az egészségét, de nagy lelkierővel küzdött a tüdőrák ellen. S bár egy indián sosem adja fel, a gyilkos kór végül mégis legyőzte. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Cseh Tamás
  Hadiösvény
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2019
  Oldalszám: 280
  ISBN: 9789634059332

 • Cikkszám
  177477
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés