Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Habsburg kastélyok - 460 éve hunyt el V. KÁROLY

-25%
ÚJ
Habsburg kastélyok - 460 éve hunyt el V. KÁROLY
 • Habsburg kastélyok - 460 éve hunyt el V. KÁROLY
8 990 Ft
Akció: 6 743 Ft
Kezdete: 2018.09.19   A készlet erejéig!

A kastélyok a történelem kézzel fogható bizonyítékai, születésüket, történetüket az elmúlt századok eseményei írták és formálták. Nem véletlen, hogy még ma is csodálat övezi ezeket a gazdag múltú épületeket, amelyeket magyar és külföldi látogatók ezrei keresnek fel évről évre, nem csupán az esztétikai élményért. A kastélyépületek némán és mozdulatlanul tárják elénk a történelmet, visszaidézve az egyes korok varázslatos hangulatát, hogy ne csupán megismerjük, hanem meg is értsük a múltunkat. Ez a könyv egy olyan kulturális kalauz, amely a közép-európai kastélyok világába invitálja olvasóit. Fény derül az egyes kastélyok "személyes" történetére, megismerjük eredeti és későbbi tulajdonosukat vagy tulajdonosaikat, az egyes uralkodók - köztük a Habsburg - dinasztia életében betöltött szerepüket. A hangulatos kastélyútmutatókat korabeli anekdoták, érdekes történetek és természetesen szemet gyönyörködtető illusztrációk teszik még élvezetesebbé.

2018. szeptember 21-én 460 éve hunyt el V. KÁROLY német és spanyol király, német-római császár. Habsburgi Szép Fülöp és Örült Johanna gyermeke volt, és inkább az anyjára ütött. A történelem előkelő helyen jegyzi, számos jeles cselekedetet vitt véghez, s harci erényeket is csillogtatott. Pedig a rokoni házasságok súlyos nyomot hagytak szegényen, tisztesség ne essék szólván, nem volt ki minden kereke. Sok nyavalya kínozta, idegbajára a legfőbb bizonyíték öröklött nekrofíliája, hetekig nem engedte eltemetni halott feleségét, saját koporsóját pedig mindenhová magával vitette, sokszor abban is aludt, sőt megrendezte saját temetését. Ezenkívül erősen rövidlátó volt, asztmás, köszvényes, "francia kóros", és beteges éhkórban is szenvedett. Még arra sem volt türelme, hogy kést használjon, kézzel cibálta a nagy húsokat, de mohóságában persze nem rágta meg az ételt, s ez aztán komoly emésztési gondokat okozott, amit csak fokozott, hogy rettentő mennyiségű dinnyét evett. Kínjában a legkülönlegesebb ételeket főzette, szegény főszakács egyszer nagy bátran oda is vetette, hogy csinál neki órapörköltet. Mert a fél világ ura az ételnél jobban csak az órákat szerette, ha csak tehette "órásmesternek öltözött", és naphosszat javítgatta szeretett szerkezeteit. Élete - meg nem valósult - álma ugyanis az volt, hogy legyen két hajszálra egyszerre járó órája. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 • Hajni István, Kolozsvári Ildikó
  Habsburg kastélyok
  Kiadó: MicroNet
  Kiadás éve: 2005
  Oldalszám: 196
  ISBN: 9789632188492

 • Cikkszám
  695360
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés