Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Gyere velem gyógyítani! - 65 éves GYARMATI ANDREA

-25%
ÚJ
Gyere velem gyógyítani! - 65 éves GYARMATI ANDREA
 • Gyere velem gyógyítani! - 65 éves GYARMATI ANDREA
 • Gyere velem gyógyítani! - 65 éves GYARMATI ANDREA
 • Gyere velem gyógyítani! - 65 éves GYARMATI ANDREA
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2019.05.14   A készlet erejéig!

Amikor kezdő anyuka voltam, Dr. Spock könyve volt a bibliánk. Nos, én is arról ábrándoztam évek óta, hogy a gyakorlatban jól használható tanácsadó könyvet írjak, ami mindig kéznél van - segít, míg az orvos meg nem érkezik, megnyugtat, ha kételyed támad, sőt, nyaralni is elkísér, ha a szükség úgy hozza.

Azokat a betegségeket, tüneteket és kérdéseket mesélem el most neked, amikkel a leggyakrabban találkoztam 25 éves gyermekorvosi pályafutásom során - méghozzá úgy, ahogyan azt a rendelőben és az otthon meglátogatott gyermekek vizsgálata során láttam.

Szeretnélek magammal vinni gyógyítani, hogy tudd mi miért történik, hogy lásd, mit csinál az orvos, és persze azért, hogy bizonyos esetekben te magad is segíthess, ha baj van. Velem tartasz?" (a szerző)

2019. május 15-én 65 éves GYARMATI ANDREA úszónő, gyermekorvos. Ha valami ünnepi eseményen összegyűlik a család, annyi nagyszerű sportoló tartózkodik egy helyen, hogy kisebb országoknak is becsületére válna. Gyarmati Andrea édesanyja Székely Éva, az 1952-es olimpián a 200 méteres mellúszás bajnoka, sokszoros világ- és Európa-csúcstartó. Sajnos már halott édesapja, Gyarmati Dezső, a legendás vízilabda válogatott tagjaként nyert három olimpiai aranyérmet, egy ezüstöt és egy bronzot, s részese volt két Európa-bajnoki győzelemnek is. Ezek után nem csoda, hogy Andrea is vízzözeli sportágat választott, úszó lett, nem is akármilyen. Egészen pontosan 28 magyar bajnoki címet szerzett, s világversenyeken is számos érmet nyert, például Európa-bajnoki aranyat. Nagy esélyesként utazott el 1972-ben a müncheni olimpiára, ahol aztán a 100 méteres pilangóúszás előfutamában megdöntötte a világcsúcsot. Ezért volt csalódás végül neki és az egész országnak, hogy a pillangó döntőjében bronzérmes, a 100 méteres hátúszásban pedig "csak" ezüstérmes lett. Éveken át őt választották meg az Év úszónőjévé, s háromszor az Év Sportolónője is ő lett, természetesen 1972-ben is. Még egy évet versenyzett, majd szép csöndben visszavonult. A civil életben is megállta a helyét, elvégezte az orvosegyetemet, és kiváló gyermekorvos lett belőle. De a vízisportoktól akkor sem szakadhatott volna el, ha akar, egy kajakozóhoz, jelesül az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hesz Mihályhoz ment feleségül - később elváltak -, gyermekük, Hesz Máté pedig felcseperedve - nagy meglepetést okozva szüleinek és nagyszüleinek - szintén vízisportot választott, elsőrangú vízilabdázó lett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dr. Gyarmati Andrea
  Gyere velem gyógyítani!
  Kiadó: Saxum
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 359
  ISBN: 9789632481128

 • Cikkszám
  882141
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés