Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Gundel szakácskönyv - 175 éve született GUNDEL JÁNOS

-25%
ÚJ
Gundel szakácskönyv - 175 éve született GUNDEL JÁNOS
 • Gundel szakácskönyv - 175 éve született GUNDEL JÁNOS
 • Gundel szakácskönyv - 175 éve született GUNDEL JÁNOS
 • Gundel szakácskönyv - 175 éve született GUNDEL JÁNOS
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2019.03.02   A készlet erejéig!

A Gundel dinasztia története egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. Az alapító kortársai olyan nagy, a vendéglátást ma is meghatározó személyiségek voltak, mint Sacher, Ritz, Escoffier. Gundel Károly megszelídítette a magyar konyhát és ötvözte azt a szélesedő világból érkező behatásokkal.

A Gundel-ház túlélte a történelem viharait, két világháborút, gazdasági válságokat és az államosítás éveit. Alapításának 100. évfordulója után is büszkén folytatja Gundel Károly legszebb vendéglátási hagyományait, aki ezt mondta: "Nem is úgy érzem magam, mint egy vendéglős, aki pénzért ételt és italt árul, hanem mint vendéglátó magyar házigazda, akinek a házát megtisztelték vendégei látogatásukkal."

Ebben a szakácskönyvben a hagyományos Gundel fogások mellett az új kor innovációi is helyet kaptak: 70 receptet adunk közre, amelyek méltán reprezentálják mindazt, amiről az étterem a mai napig szól. Jelesül, hogy a Gundel nem luxus. A Gundel minőség.

"Számomra a Gundel a hagyományok megtartásának és tovább­vitelének elkötelezett híve – amellett, hogy az innováció legalább ilyen fontos szerepet játszik az étterem életében. Ez az, amit én is igyekszem átadni a gyermekeimnek. Mert ez a két dolog viszi talán leginkább előre a világot. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy a Gundel még hosszú-hosszú ideig meghatározó pont lehessen Budapest és az ország életében. Legyen rólunk továbbra is az egyik legfontosabb kulturális és gasztronómiai hírvivő a világban. Mert ez egy kicsit mindannyiunk közös sikerét is megtestesíti." Dr. Habsburg György

2019. március 3-án 175 éve született GUNDEL JÁNOS vendéglős. Bajorországban született, de a családi hagyományok szerint a família olasz származású, ezt mutatja vezetéknevük is, amit az olasz gondola szóból származtatnak. Hősünknek nehéz gyermekkor jutott, apját korán elvesztette, mostohája pedig nemigen szerette a gyereket. Aki aztán 13 évesen a vállára vette az útitarisznyát, és harminc forinttal a zsebében végül Pesten kötött ki. Illetve pontosabban Budán, ahol egy kisvendéglőben kapott munkát, s már korán nagy tehetséget árult el a vendéglátó szakmában. 18 évesen már főpincér volt, s akkora nemcsak új hazája nyelvét, a magyart tanulta meg, de folyékonyan beszélt franciául és olaszul is. 25 évesen aztán önállósította magát, majd megnősült, és a hozományból, valamint spórolt pénzéből megvette a pesti Bécsi Sörházat. Vendéglője hamar Pest egyik legnépszerűbb étterme lett, ahol hamisítatlan bécsi szeletet lehetett enni, hozzá osztrák sört inni, amit egyedül itt mértek Pesten. Később több ven- déglőt is nyitott, megvette az Erzsébet Szállodát, és valóságos üzlethálózatot hozott létre. Emellett dinasztiát is alapított, üzleteit fia, Károly vitte és fejlesztette tovább, s a híres vendéglős-dinasztia neve ma is a legjobban cseng a szakmában. Éttermük ma is működik a Városligetben, és a nevüket viselő palacsinta máig sokak kedvenc csemegéje. Egyébként a családhoz tartozott a legendás színész, Latinovits Zoltán, valamint két testvére, Bujtor István és Frenreisz Károly. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gundel szakácskönyv
  Szerkesztő: Nimila Ági
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 192
  ISBN: 9789630976466

 • Cikkszám
  450570
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés