Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Greta Garbo (Csengery) - 30 éve hunyt el GRETA GARBO

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Greta Garbo (Csengery) - 30 éve hunyt el GRETA GARBO
 • Greta Garbo (Csengery) - 30 éve hunyt el GRETA GARBO
 • Greta Garbo (Csengery) - 30 éve hunyt el GRETA GARBO
 • Greta Garbo (Csengery) - 30 éve hunyt el GRETA GARBO
 • Greta Garbo (Csengery) - 30 éve hunyt el GRETA GARBO
570 Ft

Nem egy filmcsillag vált már életében legendává. De a filmvilág összes csillagai közül csak egyről tudunk, akinek karrierje csúcsán volt ereje hátat fordítani a filmiparnak, mely naggyá tette, s akinek neve 45 évvel visszavonulása után is mindenkiből érdeklődést vált ki: GRETA GARBO. A zárkózott, kissé félszeg svéd lánynak, aki áruházi eladóból lett hihetetlen rövid idő alatt a filmtörténet egyik legnagyobb hatású egyénisége, élete csupa ellentmondás, állandó menekülés a számára terhes nyilvánosság elől. Hollywood megteremtette mítoszát, felismerte szépsége vonzerejét, de igazi színészi kvalitásait sohasem eléggé.

A könyv Garbo aránylag rövid, de állandó feszültségekkel és fordulatokkal teli pályafutását eleveníti fel, mely egybeesik az amerikai film nagy felfutásának izgalmas korszakával. Szerzője Csengery Judit, rádióműsoraiból is (színész-életrajzok, zenés színházi beszámolók, külföldi kulturális tudósítások) jól ismert színész-előadóművész. Garbo életét a színházi szakember szemével látja, számos filmtörténeti érdekességgel hozva közelebb egy időszakot, melynek Garbo eszményképe volt,. Hogy a Garbo-filmek ma is sikeresek, az talán egyedülálló személyisége mágikus hatásában rejlik, arcának felejthetetlen szépségét e könyv számos fényképe idézi fel.

2020. április 15-én 30 éve hunyt el GRETA GARBO svéd színésznő

A rejtélyek asszonya volt, a rajongók nem nagyon tudtak vele kapcsolatban semmit, pályafutása csúcsán is szerényen, visszavonultan, minden sztár-allürtől mentesen élt. Így a nézőknek be kellett érniük azzal, hogy a Karenina Anna, a Krisztina királynő, a Kaméliás hölgy vagy a Walewska grófnő című filmekben csodálták kivételes szépségét. Növelte a körülötte lévő titokzatosságot, hogy 1941-ben abbahagyta a filmezést, és haláláig teljes visszavonultságban, szinte remeteként élt.

Zárkózottsága ellenére sok érdekességet lehet mesélni róla, az például köztudott, hogy rendkívül egyszerűen öltözködött már sztár korában is, ő honosította meg például a róla elnevezett garbó pulóvert. A Garbo különben felvett neve, eredetileg Gustafssonnak hívták, s művésznevét voltaképpen nekünk, magyaroknak köszönheti. Történt ugyanis, hogy amikor a kezdő színésznő felfedezője, Mauritz Stiller művésznevet keresett neki, megosztotta gondját barátjával, Arthur Nordén történésszel. Aki viszont éppen akkortájt írt tanulmányt Bethlen Gábor erdélyi fejedelemről, s megtetszett neki az egzotikus Gábor név. Mivel a Gábor jól alliterál a Gretához, ajánlotta Stillernek, hogy felfedezettje legyen Gabor. Stiller elfogadta a javaslatot, de végül a Gabor helyett a Garbo mellett döntött.

Talán kevesen tudják azt is, hogy voltaképpen Garbóval kezdődött Hollywoodban a sztárgázsik kora, egyszer ugyanis nagy bátran heti hatszáz dolláros fizetése helyett heti ötezer dollárt kért a Metro-Goldwyn-Mayer főnökétől, Louis Mayertől, aki ezt meghallva kishíján infarktust kapott. Aztán 2 500 dollárt ajánlott neki, mire Garbo egyszerűen faképnél hagyta, s legközelebb már heti hatezer dollárt kért. Végül meg is kapta. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Csengery Judit
  Greta Garbo
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1986
  Oldalszám: 206
  ISBN: 9633306329

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  875181
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés