Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Göncz Árpád - Politikai életrajz - 95 éve született GÖNCZ ÁRPÁD

-25%
ÚJ
Göncz Árpád - Politikai életrajz - 95 éve született GÖNCZ ÁRPÁD
 • Göncz Árpád - Politikai életrajz - 95 éve született GÖNCZ ÁRPÁD
 • Göncz Árpád - Politikai életrajz - 95 éve született GÖNCZ ÁRPÁD
 • Göncz Árpád - Politikai életrajz - 95 éve született GÖNCZ ÁRPÁD
3 950 Ft
Akció: 2 963 Ft
Kezdete: 2017.02.09   A készlet erejéig!

Göncz Árpád életútja, politikai nézeteinek fejlődése a magyar demokrácia születésének története is. A szocializmus utáni első köztársasági elnökről mindezidáig nem jelent meg sem magyar, sem angol nyelvű életrajz. A kelet-európai történelmet kiválóan ismerő dél-koreai professzor munkája e hiányt pótolja.

A kötet alapos tárgyi tudással, a témában való példátlan jártassággal és nem utolsósorban az idegen objektivitásával mutatja be Göncz Árpád életútját. Teszi ezt úgy, hogy a korszak történelmi, politikai és társadalmi problémáit is feleleveníti, és ezek összefüggésében rajzolja meg e különleges életrajzot. Ismerteti, milyen fejlődésen mentek keresztül Göncz politikai nézetei, s ezek mennyiben határozták meg köztársasági elnöki munkásságát, illetve fontosabb döntéseit.

2017. február 10-én 95 éve született Budapesten GÖNCZ ÁRPÁD író, műfordító, a Magyar Köztársaság volt elnöke. Az 1981-ben megjelent Ki kicsodába még fel sem vették a nevét, pedig ekkor már megjelent a Sarusok, a Rácsok és a Magyar Médeia című műve is. Mellőzésének talán legfőbb oka az volt, hogy 1957 és 1963 között politikai elítéltként börtönben ült. Aztán szabadfoglalkozású íróként, műfordítóként tevékenykedett, ő ültette magyar nyelve például A Gyűrűk Urát. A rendszerváltozáskor beszállt a politikába, s 1990-ben a Magyar Köztársaság elnöke lett. Két cikluson át töltötte be a hivatalát, bízvást állíthatóan az ország lakossága döntő részének teljes megelégedésére. Kivételesen rokonszenves ember volt, akkoriban minden közvéleménykutatás szerint ő volt a legnépszerűbb ember hazánkban. 2000-ben visszavonult a közélettől, s végül 2015-ben hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dae Soon Kim
  Göncz Árpád - Politikai életrajz
  Kiadó: Scolar
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 304
  ISBN: 9789632443485

 • Cikkszám
  475914
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés