Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Golyózáporban Angola földjén

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Golyózáporban Angola földjén
 • Golyózáporban Angola földjén
 • Golyózáporban Angola földjén
1 190 Ft

Ryszard Kapuściński neves lengyel újságíró 1975 szeptemberétől novemberéig Angolában járt, itteni élményeiről szól ez a könyv, melyből az alábbi részletet közöljük:

"Éjszaka az egyik téren összegyűlt néhány ezer ember. Megmondták, ne jöjjön össze nagy tömeg, hogy bombatámadás esetén el lehessen kerülni a vérontást. Az éjszaka sötét volt, felhős, a gyűlés díszletei kimbangisták titkos gyülekezetére emlékeztettek. A székesegyház órája tizenkettőt ütött. Beköszöntött 1975. november 11-e. A téren csönd uralkodott. Az emelvényen Agostinho Neto felolvasta az Angolai Népi Köztársaság kikiáltásáról szóló szöveget. Hangja megremegett, néhányszor elfúlt. Mikor befejezte, a láthatatlan tömegben taps csattant, az emberek kiáltoztak. Több beszéd nem volt. Egy pillanattal később az emelvényen kialudtak a fények, az emberek sietve szétszéledtek, belevesztek a homályba. Az északi fronton hallgattak az ágyuk. De egyszer csak a városban tartózkodó katonák féktelen lövöldözéssel adták jelét ujjongásuknak. Kaotikus zsivaj támadt, az éjszaka megélénkült."

 • Ryszard Kapuściński
  Golyózáporban Angola földjén
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás helye: Budapest
  Kiadás éve: 1977
  Oldalszám: 126
  ISBN: 963091011X

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  446111
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2022. március 4-én 90 éve született RYSZARD KAPUSCINSKI lengyel újságíró, riporter

  Egyike volt a világ leghíresebb zsurnalisztáinak, amolyan modern száguldó riporter, aki mindig feltűnt a Föld forró pontjain, hogy beleszagolva a lőporfüstbe, személyes élményekkel gazdagítva adja elemzését az aktuális helyzetnek. Könyvei éppen ezért nemcsak értő politikai elemzések, hanem izgalmas olvasmányok is, amint arról a hazai olvasók is meggyőződhetnek a magyarul is kiadott Golyózáporban Angola földjén, A császár, a Futballháború, A sahinsah, a Lapidárium és A birodalom című műve olvastán.

Webáruház készítés