Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Germinal - 180 éve született ÉMILE ZOLA

-25%
ÚJ
Germinal - 180 éve született ÉMILE ZOLA
 • Germinal - 180 éve született ÉMILE ZOLA
 • Germinal - 180 éve született ÉMILE ZOLA
 • Germinal - 180 éve született ÉMILE ZOLA
 • Germinal - 180 éve született ÉMILE ZOLA
1 490 Ft
Akció: 1 118 Ft
Kezdete: 2020.04.01   A készlet erejéig!

„A poklot akarom látni mérnök úr.” – Zola híres mondata akkor hangzott el, amikor bejárta a bányák legdurvább, életveszélyes aknáit is. A Germinalhoz gyűjtött anyagot. Nem hagyta, hogy a legjobb állapotban lévő fejtőhelyeket mutassák neki a mérnökök. A Germinal Zola legkiemelkedőbb regénye. Egy francia bányászkolónia tragédiáját írja le. Szervesen beilleszkedik a második császárság zülléséről írt regényfolyamba, melyben valamennyi társadalmi réteg megkapja a magáét. Olvasmányos és izgalmas történet, melynek fő eszköze a művészi erő és energia.

Ez a regény egyfajta mérföldkő. A Germinal után már soha nem lehet úgy elkezdeni egy könyvet, ahogy az elkezdődik.

2020. április 2-án 180 éve született ÉMILE ZOLA francia író

Igazából a festészet érdekelte, gimnáziumi osztálytársa volt például Paul Cézanne, egy életen át hű barátja pedig Édouard Manet, úgyhogy volt kitől megszeretnie a képzőművészetet. Festeni azonban nem tudott, ezért előbb művészeti kritikusként próbálkozott, majd elhatározta: prózában festi le a világot. S mivel a világ már akkortájt is elég borzasztó volt, hű leírásai az állapotokról sokszor szinte túlzásnak hatottak. Így született meg a naturalizmus, amelynek Zola volt az egyik létrehozója, s egyik legjobb irodalmi képviselője.

Az élet legszélesebb spektrumait akarta ábrázolni, ezért személyesen szerette látni és kitapasztalni a dolgokat, jegyzetfüzettel ment mindenhová. Mi sem volt hát természetesebb számára, hogy mikor a Germinalt írta, a bányászok közé ment, amikor pedig a Nana című regényén dolgozott, sűrűn látogatta - persze szigorúan élményszerzés céljából - a nyilvános házakat. Remekül nézhetett ki, amint a kurtizánok ágya szélén üldögélve buzgón jegyzetel, de persze a szolgáltatások színvonalát is muszáj volt megvizsgálnia. S tette mindezt a felesége legteljesebb beleegyezésével, sőt a példás családapaként ismert Zola az örömtanyákról hazatérve részletesen be is számolt nejének a történtekről.

Egyszer meg is kérdezte egy kritikus az asszonyt; hogyan képes még meg is hallgatni férje élménybeszámolóit? Mme Zola azonban higgadtan így felelt: "Sokkal érdekesebb, mint a tőzsdei árfolyamok". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Émile Zola
  Germinal
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 526
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9789630987226

 • Cikkszám
  157141
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés