Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Gépnarancs - 100 éve született ANTHONY BURGESS

-25%
ÚJ
Gépnarancs - 100 éve született ANTHONY BURGESS
 • Gépnarancs - 100 éve született ANTHONY BURGESS
 • Gépnarancs - 100 éve született ANTHONY BURGESS
 • Gépnarancs - 100 éve született ANTHONY BURGESS
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2017.02.24   A készlet erejéig!

A Gépnarancs 1962-ben látott napvilágot, s azóta mit sem veszített aktualitásából. Nemcsak mert cselekménye a pontosan meg nem határozott jövőben játszódik, hanem mert Burgess írói képzelete és nyelvteremtő zsenialitása a napi politikánál is, a múló irodalmi divatoknál is időtállóbb.

Ezt az antiutópista történetet egy tizenéves bandavezér, a jókedvvel kegyetlenkedő, ugyanakkor igen éles elméjű és a klasszikus zene iránt rajongó Alex mondja el, a maga egyéni, orosz eredetű szavakkal megtűzdelt szlengjén. Az ő egyszerre taszító és vonzó személyiségén keresztül kapunk képet az alattvalóira gondolattalan, gépies konformitást kényszerítő Államról, amely a fiatalok számára életformává vált erőszak visszaszorítására az „agymosástól” sem riad vissza – holott ez az erőszak paradox módon már a méltóság megőrzésének egyetlen eszköze, amikor az állati ösztönöknek kell eluralkodniuk a tudaton, hogy az ember legalább az embertelenségben ember maradhasson.

Burgess riasztó, pesszimista látomásából Stanley Kubrick készített döbbenetes hatású filmet.

2017. február 25-én 100 éve született ANTHONY BURGESS brit író. Eredetileg zeneszerzőnek készült, s bár sokan nem tudják, több mint száz zeneművet komponált. De jól tette, hogy írni is elkezdett, mert nagyszerű művek sorát írta, messze leghíresebb közülük a Gépnarancs. Több regénye olvasható magyarul is.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Anthony Burgess
  Gépnarancs
  Kiadó: Trubadúr
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 200
  ISBN: 9789632278452

 • Cikkszám
  338297
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés