Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Gázi Musztafa Kemál Atatürk

-30%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Gázi Musztafa Kemál Atatürk
6 490 Ft
Akció: 4 550 Ft
Kezdete: 2023.03.24   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

A 20. század egyik legnagyobb formátumú politikusa, Musztafa Kemál Atatürk életéről hazájában könyvtárnyi mű látott napvilágot; életművének feltétlen elismerése mellett alakja a mai napig magas hőfokon izzó, szenvedélyes viták kereszttüzében áll. A modern Törökország megszületésében Atatürk szerepe és jelentősége elvitathatatlan; számos általa elindított folyamat és reform hatása napjainkig ível.

Törökországban az egyik legolvasottabb szerzőnek számító İlber Ortaylı politológus-történész, az Isztambuli Galatasaray Egyetem professzora az Atatürk életét feldolgozó művében bevallottan egy megrázó, az első világégést létrehozó korszak panorámáját kívánta felvázolni; a törökök atyjának életútját végigkísérő biográfiájában olvasmányos, esszéisztikus stílusban elemzi és bírálja a török történelem legfontosabb eseményeit és meghatározó alakjait az első világháborútól Atatürk haláláig bezáróan.

A kötet magyar nyelvű kiadása kétségkívül hiánypótló mű; Atatürk életéről az első átfogó, magyar nyelvű történeti művet tartja kezében az olvasó. Ortaylı műve tanúságtétel egy apokaliptikus korban élt zseniális katonáról és politikusról, aki – az első világháborúban legyőzött és súlyosan megcsonkított országok vezetői közül vitathatatlanul egyedülálló módon – visszahódította a török nemzet számára a hazáját, majd az egykori Oszmán Birodalom romjain seregnyi radikális, tűzzel-vassal keresztül vitt reform által mindössze néhány év leforgása alatt megalkotta fő művét: a szekuláris, modern Török Köztársaságot.

 • İlber Ortaylı
  Gázi Musztafa Kemál Atatürk
  Kiadó: Napkút
  Kiadás éve: 2023
  Oldalszám: 512
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9786156555151

 • Szerző
  İlber Ortaylı
  Cím
  Gázi Musztafa Kemál Atatürk
  ISBN
  9786156555151
  Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  867505
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés