Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Gazdag ember, szegény ember - 35 éve hunyt el IRWIN SHAW

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Gazdag ember, szegény ember - 35 éve hunyt el IRWIN SHAW
 • Gazdag ember, szegény ember - 35 éve hunyt el IRWIN SHAW
 • Gazdag ember, szegény ember - 35 éve hunyt el IRWIN SHAW
 • Gazdag ember, szegény ember - 35 éve hunyt el IRWIN SHAW
 • Gazdag ember, szegény ember - 35 éve hunyt el IRWIN SHAW
790 Ft

Shaw regénye igazi sikerkönyv, mely egy szegény amerikai család életét mutatja be közvetlenül a második világháború utáni két évtizedben. Három főhőse van, a Jordache család gyermekei, akik egy New York melletti kisvárosban, egy szegényes pékműhely fölötti lakásból indulnak el a felnőtt életbe. A szülők - az első világháborúban megrokkant, Németországból emigrált pék és az amerikai árvaházban felnőtt sérült lelkű anya - mindketten érzelemszegény, korlátolt emberek. Az örökös veszekedéstől és panaszkodástól visszhangzó ház egyetlen útravalója a gyerekek számára a pékműhelyben éjszakákon át verejtékező apa becsületességének sajátos törvénye és a megkínzott, egoista anya taszító magatartása. A testvérek jelleme is változatos képet mutat. Gretchen, a szép nagylány céltudatossága butasággal és erkölcsi lazasággal keveredik. Rudolph jó tanuló mintagyerek, szívós, törekvő típus. A kisebbik fiú, Thomas nyers fizikai erejével, kötekedő, lázadó magatartásával tűnik ki. Egyetlen dolog köti össze őket, hogy mindhárman ki akarnak szabadulni a kisvárosi pékség fullasztó családi légköréből. Ez kinek-kinek sikerül is a maga módján, életüket azonban ezzel még nem oldották meg. Boldogságkeresésük, sikerhajszájuk egyik konfliktusból a másikba sodorja őket…

2019. május 16-án 35 éve hunyt el IRWIN SHAW amerikai író. Nyughatatlan ember volt, fiatalon profi focistaként kereste a kenyerét, de dolgozott teherautó-sofőrként és eladóként is. Sokat tapasztalt az élet sűrűjében, volt élménye miből megírni a Gazdag ember, szegény ember című regényét, amelyet meg is filmesítettek - mi is láthattuk a tévében. Legismertebb regénye mégis az Oroszlánkölykök. (KP)

 

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Irwin Shaw
  Gazdag ember, szegény ember
  Kiadó: Árkádia
  Kiadás éve: 1985
  Oldalszám: 738
  ISBN: 9633070643

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  986463
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés