Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Gaudí és a Sagrada Família - 165 éve született ANTONI GAUDÍ

-25%
ÚJ
Gaudí és a Sagrada Família - 165 éve született ANTONI GAUDÍ
 • Gaudí és a Sagrada Família - 165 éve született ANTONI GAUDÍ
 • Gaudí és a Sagrada Família - 165 éve született ANTONI GAUDÍ
 • Gaudí és a Sagrada Família - 165 éve született ANTONI GAUDÍ
 • Gaudí és a Sagrada Família - 165 éve született ANTONI GAUDÍ
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2017.06.13   A készlet erejéig!

A Sagrada Família érzékennyé tesz, felemel, szakralitás árad belőle. Ugyanakkor igen emberi közeg is, az érzékelhető szereteté, amely megérteti velünk Isten Fia megtestesülésének nagyságát. Gaudí nem érzeteket kelt, hanem újrateremti a természetet és az embert, hívő lélek, aki kőbe mintázza az evangéliumot. Egy ég felé emelkedő és karjait anyaként mindenki felé kitáró épületben nem lehet semmi felesleges vagy nehézkes. A szerzőt követve megismerhetjük Gaudít, s megérthetjük szándékait.

Gaudí fő műve, Spanyolország leglátogatottabb turisztikai látványossága a ma már bazilikává szentelt Sagrada Família, befejezetlen építészeti csoda. „Az ügyfelemnek nem sietős” - viccelődött Gaudí, és valóban, az optimista tervek szerint Gaudí halálának centenáriumára, 2026-ra elkészül. Gaudí életének utolsó évtizedeiben minden kreatív energiáját ennek a munkának szentelte, szakrális, organikus és mesebeli álma a jövő temploma, amelyben „az anyag tisztán, a maga asztrális görbületében tárulkozik majd ki, s ekkor majd a világ végre megsejtheti a Paradicsom alakzatát.” Gaudí nem primer érzelmeket kelt, hanem újrateremti a természet, az ember,a hívő lélek viszonyát, kőbe mintázza az evangéliumot. Gaudí nem pusztán egy óriási templomot tervezett, hanem „a béke látomását”.

A katalán szerzőt követve felkészülhetünk a zarándoklatra a Szent Család engesztelő templomába, Európa legnagyobb bazilikájába.

2017. június 25-én 165 éve született ANTONI GAUDÍ katalán építész. Nem volt a szokásos értelemben vett építész, inkább a középkori építőmesterekhez hasonlítható. Világhíres alkotása, a barcelonai Sagrada Familia sem szokványos módon, rajzasztalon előre pontosan megtervezve készült, ahogy az ember elvárná egy ilyen hatalmas templom esetében. Gaudí a terveket nem lerajzolta, hanem megálmodta; saját bevallása szerint ugyanis az álmában kapott sugallatok hatására alkotott. Reggelente szépen kisétált az építkezésre, s ott elmondta a munkásoknak, mit álmodott, akik ennek megfelelően folytatták a munkát. Szinte hihetetlen, hogy Barcelona máig egyik legnagyobb lakóházát, a Casa Milát sem kiviteli tervek alapján, hanem néhány egyszerű kis vázlat nyomán építették fel, s az épület ma is áll. Gaudí különben csak az épületek alkotása során rögtönzött, egyébként tervszerűen élt, a Güell park építkezésére például minden nap pontosan délután háromkor ment ki, a munkásokat maga köré gyűjtötte, s meghatározta nekik, mit csináljanak másnap háromig. Gaudí teljesen szokatlan stílusát és egyedi művészetét sokáig nem nagyon értették, épületeit giccsesnek tartották, egy kritikusa szerint "a Sagrada Familia a sztriptíz-golyóstollak és a zenélő fogkefék szellemi rokona". Szegény mestert nagyon megviselte az elutasítás, élete alkonyán magányos vándorként rótta Barcelona utcáit, amikor egy sétája során a villamos elütötte, a rongyos öregembert a szegények kórházába szállították be, s a modern spanyol építészet legnagyobb mestere végül ott is halt meg. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Armand Piug i Tárrech
  Gaudí és a Sagrada Família
  Kiadó: Typotex
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 208
  ISBN: 9789632797984

 • Cikkszám
  384384
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés