Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Gabriela / Szegfű és fahéj - 20 éve hunyt el JORGE AMADO

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Gabriela / Szegfű és fahéj - 20 éve hunyt el JORGE AMADO
 • Gabriela / Szegfű és fahéj - 20 éve hunyt el JORGE AMADO
 • Gabriela / Szegfű és fahéj - 20 éve hunyt el JORGE AMADO
570 Ft

A világhírű brazil író életművében fordulónak tartják ezt a regényt: ezzel kezdődik pályájának harmadik és sikerekben leggazdagabb szakasza, melyet oly dús művészettel megalkotott művek fémjeleznek, mint A vén tengerész, Az éjszaka pásztorai és főleg a Flor asszony két férje. Itt, a Gabrielá-ban tűnik fel Amado új modora, amelyben az epés indulat a szelíd iróniának és a bővérű humornak adja át a helyét, de úgy, hogy ez nem gyengíti, hanem inkább hitelesíti azt a társadalombíráló kedvet és közéleti elkötelezettséget, amely Amado minden művét jellemzi. Ebben az élvezetes szerelmi történetben Gabriela, a szép félvér lány az anyaföld nyugalmát egyesíti magában a vihar szenvedélyességével, és nemcsak kitűnő szakácsnőnek, hanem fölülmúlhatatlan szeretőnek is bizonyul. „Botlása” után pedig szerelmesének, a gyöngéd bártulajdonosnak van ereje, hogy kesztyűt dobjon a kisváros maradi erkölcseinek, és a maga életén példázza, hogy temeti el a kibontakozó polgárosodás a hűbéri oligarchia és az ököljog világát.

2021. augusztus 6-án 20 éve hunyt el JORGE AMADO brazil író. Egész életében irodalommal foglalkozott, még riói joghallgató volt, amikor megjelent első regénye, A karnevál országa. Amely rögvest botrányt is kavart, s ez állandósult később is, írásai vagy politikai megnyilvánulásai miatt szinte folyamatosan üldözték, többször élt emigrációban. Művei a világirodalom megbecsült alkotásai, magyarul is nagyon sok olvasható közülük, például a Zsubiabá, a Holt tenger, A kikötő rémei, A reménység lovagja, a Végtelen földek, A vén tengerész, Az éjszaka pásztorai és a Flor asszony két férje. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jorge Amado
  Gabriela - Szegfű és fahéj
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1982
  Oldalszám: 424
  ISBN: 9630723646 •

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  289952
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés