Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Friedrich Schiller összes drámái - 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER

-30%
ÚJ
Friedrich Schiller összes drámái - 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER
 • Friedrich Schiller összes drámái - 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER
 • Friedrich Schiller összes drámái - 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER
 • Friedrich Schiller összes drámái - 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER
6 800 Ft
Akció: 4 760 Ft
Kezdete: 2019.11.07   A készlet erejéig!

Friedrich Schiller (1759-1805) a francia forradalom kortársa, a szabadságeszme talán legnagyobb költõje volt. Hogy a szabadság milyen sokféle és milyen végzetes is lehet, tanúsítják klasszikus hõsei: Franz Moor, a haramia, Ferdinánd, az ármányok ellen küzdõ szerelmes, Don Carlos királyfi és barátja, Posa Márki, Wallenstein, a hadvezér, Stuart Mária, a fogságba esett királynõ és Tell Vilmos, a népvezér. Schiller drámáiból 1980 óta nem jelent meg teljes magyar nyelvű kiadás. Az Osiris klasszikusok sorozatában megjelenõ új gyűjtemény Schiller összes drámai művét tartalmazza, a legjobb magyar fordításokban.

2019. november 10-én 260 éve született FRIEDRICH SCHILLER német író és költő. Fiatalon katonaorvos volt, a württembergi királyi seregben szolgált, szabadidejében pedig irodalommal foglalkozott. Amikor első darabját, a Haramiákat bemutatták Szászországban, a király maga elé rendelte, és szépen elmagyarázta neki; az ő hadseregében szolgáló katomatiszt ne írogasson mindenféle színdarabokat, mert szégyent hoz a komoly testületre. Schiller meg is ígérte a királynak, hogy nem tesz ilyet többet, ám csakhamar beleszeretett egy százados özvegy feleségébe, és szép szerelmes versekben tett tanúságot érzelmeiről. A király dühöngött, ismét raportra rendelte az ifjút, és utolsó figyelmeztetéssel engedte útjára; ha mégegyszer íráson kapja, nagy baj lesz. Schiller megijedt, készen volt már ugyanis Årmány és szerelem című drámája, mi lesz, ha ezt a király megtudja? Erre fogta magát, és átszökött a határon. Meg sem állt Weimarig, hisz szeretett volna megismerkedni a korszak elismert lángelméjével, a nála tíz évvel idősebb Goethével. Nagy nehezen sikerült is neki, s attól fogva szinte barátként élt a két német zseni. Azért csak "szinte", mert Goethe és Schiller annyira különböző jellem volt, hogy igazi barátság sosem alakulhatott ki közöttük. Amíg Goethe pedáns, finom úriember volt, addig Schiller a rendetlenség maga. Ráadásul ivott és dohányzott, a füstöt pedig Goethe ki nem állhatta. Idővel azonban megtanulták respektálni egymást, Schiller például sosem gyújtott rá Goethe jelenlétében. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Friedrich Schiller
  Friedrich Schiller összes drámái I-II.
  Kiadó: Osiris
  Kiadás éve: 2002
  Oldalszám: 1380
  ISBN: 9633893453

 • Cikkszám
  523711
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés