Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Fölszállott a páva - 135 éve született KODÁLY ZOLTÁN

-20%
ÚJ
Fölszállott a páva - 135 éve született KODÁLY ZOLTÁN
 • Fölszállott a páva - 135 éve született KODÁLY ZOLTÁN
 • Fölszállott a páva - 135 éve született KODÁLY ZOLTÁN
 • Fölszállott a páva - 135 éve született KODÁLY ZOLTÁN
 • Fölszállott a páva - 135 éve született KODÁLY ZOLTÁN
1 990 Ft
Akció: 1 592 Ft
Kezdete: 2017.12.12   A készlet erejéig!

Kinek ne lennének felejthetetlen élményei a nyári tábortűz melletti közös éneklésekről? Mikor pattog a parázsló tűz, kicsit már hűvösbe fordul az este, ezért takaró kerül a vállakra, majd a történetekből kifogyva előkerül egy furulya vagy gitár, és megszólalnak a hangszer első hangjai.

Miért válik olyan meghatározó élménnyé a magyar ember életében a közös népdaléneklés? Mert mindnyájunk szívébe, ősi tudatába beivódva mélyen ott vannak a dallamfoszlányok. Szegényebb, érzelmileg sivárabb életet él, kinek nincs része az ősi magyar zene adta közösségi élményekben.

A magyar nyelv mellett a népdal az, mely a világ magyarságát összetartja. Meghatottan hallgatjuk, hogy távolba szakadt hazánk fiai, unokái, kik csak keveset ? talán csak néhány szót, mondatot ? tudnak a magyar nyelvből, büszkén és örömmel, kicsit idegen akcentussal éneklik némelyik népdalunkat, ezzel is jelezve és vállalva, hogy a magyarság családjához tartozónak érzik magukat.

A TINTA Könyvkiadó azzal a nemes szándékkal adja közre nyomtatásban a Fölszállott a páva című, 111 magyar népdalt tartalmazó gyűjteményét, hogy segítséget nyújtson a népdalok tanulásához, közös énekléséhez. Bízunk benne, hogy kiadványunkkal hozzájárulhatunk a magyar népdalkincs megőrzéséhez és mind szélesebb körű terjesztéséhez.

2017. december 16-án 135 éve született Kecskeméten KODÁLY ZOLTÁN zeneszerző, népzenekutató, zenetudós, akadémikus. Sikereit, életművének gazdagságát és nagyszerűségét mindenki ismeri, de azt talán kevesebben tudják, hogy művészi törekvéseit korábban egyáltalán nem kísérte elismerés. Sok bírálat érte például zeneszerzői tevékenységét, a Pesti Napló egykorú kritikája szerint műveinek a zenéhez semmi köze, Kodály pedig orvosi eset. De ez a bírálat még az enyhébb hangvételűek közé tartozik mert például egy másik lapunk "Kotkot-Kotkotkotkodály, Zoltánka, ne komponály!" stílusban értékelte művészetét. De nemcsak a botcsinálta kritikusok fogadták értetlenkedve zenéjét, a muzsikához szintén remekül értő Hubay Jenő beadványban fordult a közoktatásügyi miniszterhez, hogy fékezzék meg "azt a rombolást, amelyet ő - mármint Kodály - zeneszerzeményeivel a fogékony fiatal lelkekben véghez visz". Nem fogadták nagyobb megértéssel népzenei kutatásait sem, az előbb említett Hubay véleménye szerint Kodály kutatásai "megmételyezik gyönyörű népzenénket". De Kodály még így is szerencsésebb volt Bartóknál, mert nagy elődjével ellentétben ő legalább megérte művészi rehabilitálását. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Fölszállott a páva
  111 magyar népdal
  Kiadó: Tinta
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 121
  ISBN: 9789634090472

 • Cikkszám
  786089
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés