Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Földrajzi világatlasz - 565 éve született AMERIGO VESPUCCI

-25%
ÚJ
Földrajzi világatlasz - 565 éve született AMERIGO VESPUCCI
 • Földrajzi világatlasz - 565 éve született AMERIGO VESPUCCI
 • Földrajzi világatlasz - 565 éve született AMERIGO VESPUCCI
 • Földrajzi világatlasz - 565 éve született AMERIGO VESPUCCI
9 900 Ft
Akció: 7 425 Ft
Kezdete: 2019.03.07   A készlet erejéig!

A kötet fotókkal, űrfervételekkel és grafikákkal gazdagon illusztrált oldalai napjaink környezetét és társadalmát érintő ismereteket tárgyalnak. Bemutatják a világegyetem kialakulását, a napfogyatkozást, az éghajlat és az élővilág övezetességének összefüggéseit, az általános felmelegedés, a környezetszennyezés és a népességrobbanás okozta problémákat. Az egyes kontinenseket részletes térképek mutatják be, hazánkról és a közvetlen környezetünkrõl a többi területnél részletesebb lapok tájékoztatnak. Az általános földrajzi és csillagászati bemutatón kívül megtalálhatóak az egyes kontinensek állat- és növényvilágát bemutató lapok, valamint a földrajzi LEG-eket leíró táblázatok is. A Föld országait rövid leírások mutatják be, amelyeket címerek és zászlók színesítenek. Az atlasz névanyaga több, mint 97 000 nevet számláló állományával kiemelkedik a magyar nyelvû világatlaszok közül.

2019. március 9-én 565 éve született AMERIGO VESPUCCI olasz tengerész. A történelem egyik legnagyobb igazságtalansága, hogy Amerika egy olyan ember nevét viseli, akiről még azt is feltételezték, hogy sosem járt az Újvilágban, miközben Amerika felfedezőjének be kell érnie egy ország keresztapaságával. Vespucci maga persze mindent megtett, hogy érdemeit nagyobbnak mutassa be a valóságosnál. Szerette volna híres felfedezőnek feltüntetni magát, pedig mindössze egyszer járt Amerikában. Egy portugál expedíció tagjaként utazott - különben ezen az úton fedezték fel a riói tengeröblöt, s nevezték el Rio de Janeirónak -, de a gazdag pártfogóinak írt leveleiben már négy útjáról tesz említést. Útibeszámolói egyébként ránk maradtak, de inkább gazdag fantáziáról és finom irodalmi stílusról tanúskodnak, semmint személyes élményekről. Kiváló íráskészségének köszönhetően azonban élménybeszámolói népszerű olvasmányok voltak, s bár akkoriban az Újvilágot általában Indiáknak hívták, egyre többen kezdték úgy emlegetni, mint a földrészt, amelyről Amerigo írt. Amerika elnevezésében egy Martin Waldseemüller nevű író a tettes, aki 1507-ben adta ki híres könyvét, amelynek függelékeként mellékelte Vespucci leírását, s javasolta, hogy az új földrészt Amerigóról nevezzék el Amerikának. Javaslata sajnos hamar elterjedt, s később már hiába derült ki, hogy Kolumbusz azt a földrészt fedezte fel, amelyen Vespucci is járt, a megszokott néven már nem lehetett változtatni. Pedig a nagyotmondó firenzei nem érdemelte meg a megtiszteltetést, ez volt a véleménye az utókornak is, a neves természettudós, Humboldt egyenesen azt állította: "Ami a nagy kontinens általános elismert és sok évszázados használatban szentesített nevét illeti, ez az emberi igazságtalanság emlékműve". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Földrajzi világatlasz
  Horváth János, Kacsándi László, Kovács Csongor, Mágl Károly, Miehle János, Sillyéné Nemesi Szilvia, Szalamonidesz Sándor, Trnka Tibor
  Kiadó: Cartographia
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 416
  ISBN: 9789633538326

 • Cikkszám
  579564
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés