Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Flor asszony két férje - 20 éve hunyt el JORGE AMADO

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Flor asszony két férje - 20 éve hunyt el JORGE AMADO
 • Flor asszony két férje - 20 éve hunyt el JORGE AMADO
 • Flor asszony két férje - 20 éve hunyt el JORGE AMADO
570 Ft

A komoly, tisztességes, ámde tüzesvérű Flor asszonynak két férje van. S míg szombat délutánonként az egyik, a polgári jámborság megtestesítője illedelmesen fagottozik, Flor eszeveszett lázban szerelmeskedik a másikkal, a kedves szoknyavadásszal, a szenvedélyes szerencsejátékossal, az elbűvölő csirkefogóval… Vagyis a kísértetével… Mert a sors úgy akarta, hogy az egyik házasságában Flor az igazi szerelemmel ismerkedjen meg, amilyennek a lányok álmodják, a másikban meg a renddel, az állandósággal, a nyugalommal, amilyennek a riadt anyák álmodják a házasságot lányaiknak… És amíg pellengérre kerül a kis- és nagypolgári képmutatás, a bölcs és derűs, fölényes és gúnyos Amado összekacsint olvasóival szereplőinek feje fölött: lám, ilyen az élet, ilyen csupa láng szenvedély, ilyen szomorú és nevetni való, ilyen kisszerű és ismételhetetlenül egyetlenegy.

2021. augusztus 6-án 20 éve hunyt el JORGE AMADO brazil író. Egész életében irodalommal foglalkozott, még riói joghallgató volt, amikor megjelent első regénye, A karnevál országa. Amely rögvest botrányt is kavart, s ez állandósult később is, írásai vagy politikai megnyilvánulásai miatt szinte folyamatosan üldözték, többször élt emigrációban. Művei a világirodalom megbecsült alkotásai, magyarul is nagyon sok olvasható közülük, például a Zsubiabá, a Holt tenger, A kikötő rémei, A reménység lovagja, a Végtelen földek, A vén tengerész, Az éjszaka pásztorai és a Flor asszony két férje. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jorge Amado
  Flor asszony két férje
  Kiadó: Madách/Európa
  Kiadás éve: 1980
  Oldalszám: 636
  ISBN: 963071874X

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  681777
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés