Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Filozófia előtti filozófia

-22%
Raktárkészlet: 0 db
Filozófia előtti filozófia
4 900 Ft
Akció: 3 822 Ft
Kezdete: 2013.08.06   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Létezik-e filozófia előtti filozófia?
Erre a kultúrtörténeti kérdésre az óegyiptomi teológiában megjelenő emberre, istenre, kozmoszra, keletkezésre, létre és nemlétre vonatkozó szimbólumok és metaforák elemzése adhat választ. Az egyiptomi bölcselet önmagában ugyan nem létezik, és a vizsgálódást nehezíti, hogy egy rég halott kultúráról van szó, amelynek mégoly gazdag emlékei is hiányosak, de az ismerethiánynak az is okozója, hogy ez a szakterület zárt világ, kevés az olyan mű, amelyik a nagyközönség elé tárja a már meglévő eredményeket.
Az egyiptomi intellektus, illetve az azt leíró szimbólumok a képi gondolkodáshoz kötődnek. A képek nyelvének megismerése pedig a jelenkori vizuális kultúra szempontjából is jelentős, hiszen azt mutatja be, hogyan lehet ideákat, sőt eszmerendszereket "ikonizálni", vagyis a fogalmiságot képiséggel fölváltani.

A szerző az ELTE régész és kulturális antropológia szakán diplomázott, majd egyiptológia szakon doktorált. Művének különlegessége, hogy a kognitív tudomány eredményeit is szervesen beépíti gondolatmenetébe.

 

 • Farkas Attila Márton
  Filozófia előtti filozófia
  Kiadó: Typotex
  Kiadás éve: 2003
  Oldalszám: 337
  ISBN: 9789632790804

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  653797
Webáruház készítés