Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Fidel Castro önéletrajza - 95 éve született FIDEL CASTRO

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Fidel Castro önéletrajza - 95 éve született FIDEL CASTRO
 • Fidel Castro önéletrajza - 95 éve született FIDEL CASTRO
 • Fidel Castro önéletrajza - 95 éve született FIDEL CASTRO
 • Fidel Castro önéletrajza - 95 éve született FIDEL CASTRO
7 900 Ft

A "Fidel Castro önéletrajza" vitathatatlanul a legteljesebb, legrészletesebb és leghitelesebb életrajz, amit a kubai vezérről a mai napig írtak. Norberto Fuentes évekig Fidel Castro közeli barátja és bizalmasa volt. Tudott a kubai titkosszolgálatok minden taktikai lépéséről a forradalmi Kuba legkényesebb hadműveletei során, és olyan iratokhoz férhetett hozzá, melyek tartalma eddig mások számára ismeretlen volt. Kiváltságos nézőpontjánál fogva ugyanakkor jóval többet tár fel a tényeknél: az indítékokat és az indítékokon túl a célokat.
A Fuentes által festett portré távol áll attól a misztikus képtől, melyet többek közt maga Fidel is próbál közvetíteni, és feloldja azokat az életrajzi torzításokat, melyeket az őt ócsárló kritikusok próbálnak sugallni. A "Fidel Castro önéletrajza" az utóbbi évtizedek legvitatottabb vezetőjének személyes oldalát tárja elénk, életének minden fontos pillanatában. Fényt derít azokra az eseményekre, melyeket a forradalom romantikája vagy a száműzetésbe kényszerültek éles bírálatai igyekeztek elfedni.
Fidel Castro hatalomra kerüléséről és Kuba élén töltött éveiről egy hiteles tanú, az őt legközelebbről ismerő egykori barát tollából olvashatunk az önéletrajzi fikció elbeszélésmódját dokumentumokkal ötvöző pályaképet.

A könyv nemzetközi szenzációt keltett. A spanyol El País kritikusa "a kortárs latin-amerikai irodalom remekének" nyilvánította, a német Die Zeit pedig azt írta: "Fuentes könyve valószínűleg hosszú időre a legjobb marad a kubai diktátorról."

 

2021. augusztus 13-án 95 éve született FIDEL CASTRO kubai politikus. Az ötvenes évek elején szervezett fegyveres ellenállási mozgalmat a tényleg borzasztó Batista-diktatúra ellen, és harcuk végül 1959. január 1-jén győzedelmeskedett. Ő lett Kuba vezetője, hivatalos címei szerint a Kubai Kommunista Párt Központi Bizottságának első titkára, az Államtanács elnöke, miniszterelnök és a Forradalmi Fegyveres Erők főparancsnoka. Karizmatikus politikus volt, alighanem a XX. század egyik legismertebb politikai főszereplője, aki jellegzetes szakállával, harsány gesztusaival fiatalon sok hívet szerzett, sokórás, gyújtó hangú beszédeivel nemcsak a kubaiakat lelkesítette fel, de a nyugati fiatalokat is. A nyugati politikusok azonban félve gyűlölték, különösen az amerikaiak, a CIA többször is meg akarta öletni, de nem sikerült nekik. A Commandante annak ellenére örvendett népszerűségnek a kubaiak körében, hogy az emberek döntő hányada nagyon szűkös körülmények között élt. Igaz, a kubai szocializmus nem hagyta éhenhalni őket - mint mondjuk a haitiaikat a sajátjuk -, az oktatás, az egészségügy pedig a térség legfejlettebbje lett. Aztán Fidel megöregedett, bozontos szakálla megőszült, a kubaiak sem nagyon lelkesedtek már annyira, úgyhogy amikor az egészségi állapota súlyosan megromlott, átadta a hatalmat az öccsének, Raúlnak. Öt éve, 2016-ban hunyt el. Végrendeletében megtiltotta, hogy utcákat, szervezeteket nevezzenek el róla, vagy szobrokat állítsanak fel emlékére. (Kalendárium Press) 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

Kövessen bennünket a Facebook-on is = Latin-Amerika és könyvek

 

 • Norberto Fuentes
  Fidel Castro önéletrajza
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 572
  ISBN: 9789632977416

   

  Kifogástalan állapotú antikvár könyv, nem olvasott példány.

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  239344
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés