Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Férfikor hajnalán - 75 éves HUSZTI PÉTER

-25%
ÚJ
Férfikor hajnalán - 75 éves HUSZTI PÉTER
 • Férfikor hajnalán - 75 éves HUSZTI PÉTER
 • Férfikor hajnalán - 75 éves HUSZTI PÉTER
 • Férfikor hajnalán - 75 éves HUSZTI PÉTER
 • Férfikor hajnalán - 75 éves HUSZTI PÉTER
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2019.05.02   A készlet erejéig!

A Férfikor hajnalán Huszti Péter önéletrajzi trilógiájának második kötete. Míg a 2015-ben megjelent Srác a kakasülőn a gyermek- és ifjúkor, illetve a Színművészeti Főiskolán eltöltött évek krónikája, a folytatásban a színházi és filmes szerepek sokaságát eljátszó színművész életének következő évtizedeiről mesél. Huszti Péter történeteiben a színházi élet olyan legendás alakjaival találkozunk, mint Kiss Manyi, Psota Irén, Bessenyei Ferenc és Ádám Ottó (a sort még hosszasan folytathatnánk), és mindeközben megtudhatjuk azt is, hogy milyen forrásokból, tapasztalatokból és élményekből formálódik meg egy-egy szerep, hogyan válik a színész életének részévé, lényének egy darabjává az általa eljátszott figura, és hogyan lesz élethivatássá a nézőkből hol kacagást, hol döbbent némaságot kiváltó színházi játék.

2019. május 4-én 75 éves HUSZTI PÉTER színész és rendező. Már a főiskolán kiderült tehetsége, így végzős hallgatóként két színház is hívta, Várkonyi Zoltán a Vígbe, Ádám Ottó pedig a Madáchba. Ő az utóbbit választotta, s bár emiatt Várkonyi évekig nem beszélt vele, nem bánta meg döntését - s Várkonyi is megbocsátott neki, amikor meglátta a II. Lajos király című darabban. Azonnal főszerepek sorát kapta, huszonévesen Peer Gyntöt alakította - óriási sikerrel -, majd jöttek a Shakespeare-darabok, volt például Hamlet és Lear király. Leghíresebb alakítása azonban az Othello máig emlékezetes Jágója, de sokaknak volt meghatározó színházi élménye az ő címszereplésével bemutatott Cyrano is. Mivel annak idején a fél ország szerelmes volt bele, a film is lecsapott rá, játszott például a Fiúk a térről című filmben, bár örök szerelme a színház maradt, s főként a rendezés izgatta. Rendezett Shakespeare-darabot és ő vitte színpadra a nagysikerű Hoppárézimit. A közönség tanárként a Pygmalion Higgins professzorának szerepében láthatta, fiatal színészeink jórésze azonban valóságban is diákja volt, hiszen évtizedekig tanított a Főiskolán, s volt a főiskola rektora is. De persze tekintélyes beosztásában is megmaradt vérbeli komédiásnak, azóta több könnyed musicalben játszott, mint valaha. Több könyve is megjelent, elgondolkodtató olvasmány Királyok az alagútban című esszékötete, Emlékpróba című könyve pedig pár éve a karácsonyi könyvvásár egyik szenzációja volt. Jelenleg két könyve kapható, a Férfikor hajnalán és a Srác a kakasülőn. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Huszti Péter
  Férfikor hajnalán
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 256
  ISBN: 9789632278162

 • Cikkszám
  335742
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés