Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Fenn a villában - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM

-25%
ÚJ
Fenn a villában - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
 • Fenn a villában - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
 • Fenn a villában - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
 • Fenn a villában - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
 • Fenn a villában - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
4 390 Ft
Akció: 3 293 Ft
Kezdete: 2019.01.24   A készlet erejéig!

Maugham önéletrajzában keserűen jegyzi meg, hogy elbírálása mindig: "legeső a másodrangú írók között". Kritikusai általában jóváhagyják az ítéletet, rajongói azonban éles szemű megfigyelőnek, zseniális leírónak, és lenyűgözően élvezetes mesemondónak tartják. A nagy regények nyilván kivételek, róluk még a kritika is fenntartások nélkül szól. 1941-ben írt Fenn a villában című kisregénye azonban valószínűleg a "legjelesebb másodrangú író" elbíráláshoz sorolja. Nem egészen igazságosan.

A kisregény a halódó pompájú latin világban, a csodálatos toszkán tájon játszódik. Hősei szépek, gazdagok és különösek, mint egy-egy finoman kidolgozott antik tárgy, ám ők jövőtlenek – világuk valójában már a jelenben, Mussolini Itáliájában is lezárt világ, az évszázadok dús, pompás és pusztuló díszletei között. Az író szíve megesik rajtuk, s bizarr, de aranyporral hintett románcot sző köréjük.

2019. január 25-én 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM angol író. Előkelő család sarja volt, anyai őseit I. Edwardig vezették vissza, s bizonyára ő is gazdag naplopó lett volna, ha gyerekkora óta nem gyötri súlyos beszédhiba. Ő maga is tudta ezt, később - már világhíres íróként - meg is vallotta: "életemet és munkámat nagymértékben befolyásolta dadogásom". Így ugyanis nem lehetett belőle sem tudós professzor, sem unott politikus, viszont elolvasta a világirodalmat, s hogy ne kelljen sokat beszélnie, pazar gondolatait írásban közölte. Műveivel hihetetlen sikereket aratott, volt év, amikor féltucatnyi színdarabját játszották szerte a világon, regényei hatalmas példányszámokban jelentek meg, sokból népszerű filmet is forgattak. Az írásnál jobban csak utazni szeretett, bejárta a fél világot, megfordult Burmában, s kalandor természetének bizonyítására legyen elég annyi, hogy egyszer huszonhat napig utazott öszvérháton, hogy eljusson egy izgalmasnak vélt kínai városkába. Pedig kétszer is majdnem elvitte a váltóláz, máskor kishíján vízbefúlt, útonállók lőttek rá, de semmi sem térítette el az utazástól, "született csavargó vagyok" mondogatta. A sors is kárpótolta nehéz beszédéért, kilenc évtizedet adott neki a kalandozásra. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • William Somerset Maugham
  Fenn a villában
  Kiadó: Fiesta
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 160
  ISBN: 9789638133977

 • Cikkszám
  401576
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés