Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Fellegjárás - 30 éve hunyt el SŐTÉR ISTVÁN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Fellegjárás - 30 éve hunyt el SŐTÉR ISTVÁN
 • Fellegjárás - 30 éve hunyt el SŐTÉR ISTVÁN
 • Fellegjárás - 30 éve hunyt el SŐTÉR ISTVÁN
 • Fellegjárás - 30 éve hunyt el SŐTÉR ISTVÁN
570 Ft

1939-ben jelent meg Sőtér István első regénye, a Fellegjárás. A regény szereplői Eötvös-kollégisták, akik a két háború közti Magyarország válsághangulatából a maguk teremtette álomvilágba húzódnak vissza, de be kell látniuk, hogy az irracionalizmus „varázslata” nem megoldás problémáikra.

"Aki Sőtér István regényét olvassa – írta Halász Gábor –, egyszerre mintha a vergiliusi alvilág árnyai között járna, körvonalak válnak ki a félhomályból, pillanatokra alakokká sűrűsödnek, hogy azután megint szétfoszoljanak a ködben. Pillanatokra öltenek testet, de milyen intenzív pillanatokra! Vonásaikon ilyenkor belső tűz ragyog át, a bonyolult szervezet legkisebb hajszálere is átvilágítva áll előttünk, mint kigyúló üvegtáblákra feszített miniatúrákon. Két jelenetnek alig van több logikus köze egymáshoz, mint egyik képnek a másikhoz; jellemek a szó hagyományos értelmében aligha válnak ki az egymás utáni testetöltésekből.

Értelmetlen, fiatalos nyüzsgés, céltalan kószálások és még céltalanabb hirtelen, lázas munka, kamaszszerelmek és kölyökmarakodások, ideges félelmek, váratlan bánatok, beszélgetések és séták, tájak és évszakok jelentik a regény „cselekményét.”

2018. október 7-én 30 éve hunyt el SŐTÉR ISTVÁN író, irodalomtörténész, akadémikus. 1957-től az Akadémia Irodalomtörténeti Intézetét igazgatta, s tanulmányokat, esszéket, regényeket, novellákat, drámákat és útirajzokat írt, híres Az elveszett bárány, a Budai oroszlán és a Bárányt szoptató Oroszlán című regényciklusa. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sőtér István
  Fellegjárás
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1977
  Oldalszám: 264
  ISBN: 9632705017

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  133173
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés