Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Feljegyzések éjfél körül - 35 éve hunyt el BERNÁTH AURÉL

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Feljegyzések éjfél körül - 35 éve hunyt el BERNÁTH AURÉL
 • Feljegyzések éjfél körül - 35 éve hunyt el BERNÁTH AURÉL
 • Feljegyzések éjfél körül - 35 éve hunyt el BERNÁTH AURÉL
 • Feljegyzések éjfél körül - 35 éve hunyt el BERNÁTH AURÉL
 • Feljegyzések éjfél körül - 35 éve hunyt el BERNÁTH AURÉL
790 Ft

A kortársi magyar festészet nagy mesterének évtizedek óta több-kevesebb folyamatossággal papírra vetett naplójegyzeteiből egy kötetnyi 1974-ben, Kisebb világok címmel már napvilágot látott. Az olvasó tehát ismeri már azt a varázst, ami abból a különleges helyzetből születik meg, hogy egy festő kiváló íróként képes összeszőni a művészet naplójegyzeteit a napi élet pillanataival. A Feljegyzések éjfél körül ennek a varázsnak a folytatása, amelyből azonban a napi élet megélt pillanatai most jobban kiszorulnak, hogy átadják a helyüket a megélt élet emlékeinek, akár művészetről, egy-egy klasszikus festő életművéről, életútjáról van szó, Tiepolóról, Goyáról, Dürerről, Grünewaldról, Courbet-ről, a magyarok közül Ripplről, Egryről, Berény Róbertról, akár egy különös szerelem történetéről, amelynek érzelmi regényét egy kis levélregény formájában festi meg az író Bernáth Aurél. Ez a gyűjtemény, a napló második része, ezer titkos szállal kötődik a mester korábban megjelent hat kötetéhez, és természetesen ahhoz a festő-életműhöz is, amelynek értelmezéséhez, ihletéhez és ars poeticájához ezek a rövid feljegyzések egyre újabb és újabb nézőpontot kínálnak.

2017. március 13-án 35 éve hunyt el BERNÁTH AURÉL festőművész. Élete során sokat élt külföldön, így a legújabb művészeti áramlatokat is ismerte, s persze műveiben fel is használta. Talán ezért is tartották nagyra művészetét külföldön is, Budapest látképe című pannójával az 1958-as brüsszeli világkiállításon aranyérmet nyert, egy világhírű kritikus pedig így írt: "Magyarország ezzel az egy festőjével... azoknak a modern művésznépeknek a sorába nyomult előre, amelyekre ezután nagyon kell figyelnünk." Híres képe a Tél. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bernáth Aurél
  Feljegyzések éjfél körül
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1976
  Oldalszám: 178 oldal
  ISBN: 9631505448

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  259076
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés