Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Fekete hóesés - 355 éve hunyt el ZRÍNYI MIKLÓS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Fekete hóesés - 355 éve hunyt el ZRÍNYI MIKLÓS
 • Fekete hóesés - 355 éve hunyt el ZRÍNYI MIKLÓS
 • Fekete hóesés - 355 éve hunyt el ZRÍNYI MIKLÓS
1 290 Ft
Nincs raktáron

NYOMOZÁS HÁROMSZÁZ ÉV TÁVOLÁBÓL EGY TÖRTÉNELMI GYILKOSSÁG FELDERÍTÉSÉRE HITELES KORDOKUMENTUMOK ELEMZÉSE ALAPJÁN ÉS A KÉT ZRÍNYI MIKLÓS ÉLETE

Zrínyi Miklós, a költő 1664. november 18-án a kursaneci erdőben vesztette életét. Az akkori hivatalos álláspont szerint vadkan ölte meg, a fennmaradt beszámolók azonban különféleképpen részletezik a szerencsétlenséget. Grandpierre K. Endre regénye, amely "Az ördög apostolai" c. könyvének izgalmas folytatása, változatos írói módszerekkel nyomozza háromszáz év távolából Zrínyi halálának körülményeit. Nemcsak történelmünknek ez a három évszázados izgató rejtélye tárul fel a regényben, hanem az az egész válságos történelmi korszak is, amelynek hőse és áldozata Zrínyi Miklós, a hadvezér és a költő.

 

2019. november 18-án 355 éve hunyt el ZRÍNYI MIKLÓS költő és hadvezér. A török elleni harc legendás alakja volt, zalai főispánként, majd horvát bánként ő védte a déli végeket, ő építtette - a bécsi udvar tiltakozása ellenére - Új-Zrínyivárat, s ő vette be a török megszállta Pécset is. Jórészt neki köszönhető a vasvári béke, hiszen a török végül bevette Zrínyi várát, miközben az osztrák sereg tétlen szemlélte az eseményeket. Nem lett volna tehát csoda, ha Zrínyi dühében összeesküvést sző Bécs ellen, de, hogy valóban megtette-e, az azóta sem derült ki. Mindenestre; Zrínyivel egy vadászat alkalmával végzett egy vadkan, s a közvélemény a szerencsétlen baleset mögött hajlamos volt merényletet sejteni, s talán nem is ok nélkül. Az bizonyos, hogy Zrínyi halálhírére fellélegzett a bécsi udvar. Zrínyi a magyar irodalom történetébe is beírta a nevét, pedig csak mintegy "mellékesen" volt költő. Ennek ellenére Szigeti veszedelem című eposza a műfaj egyik legjobb hazai alkotása. Az eposzt egyébként felező tizenkettesekben írta, ez az ún. Zrínyi-versszak. Irodalmárként is jórészt politizált persze, jó példája ennek híres röpirata, az Az török áfium ellen való orvosság. Mátyás király életéről való elmélkedések című írásának pedig nagy szerepe volt abban, hogy nagy királyunk egyébként is dicső alakja köré legendák szövődtek. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Grandpierre K. Endre
  Fekete hóesés
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1970
  Oldalszám: 351

  Jó állapotú antikvár könyv, de a papírborító kopottas.

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  182517
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés