Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Fecsegő csecsebecsék - Az apáca - 305 éve született DENIS DIDEROT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Fecsegő csecsebecsék - Az apáca - 305 éve született DENIS DIDEROT
 • Fecsegő csecsebecsék - Az apáca - 305 éve született DENIS DIDEROT
 • Fecsegő csecsebecsék - Az apáca - 305 éve született DENIS DIDEROT
570 Ft

A francia felvilágosodásban nincs „apolitikus”, nincs „visszahúzódó” író, kis és nagy egyéniségek egyazon lánggal lobognak a kor nagy feladataiért. Magán- és közélet oly egy, mint soha máskor, a publicisztikus témáktól senki sem riad vissza, nem egy remekmű született belőlük. S ez adja hosszú századok múltán is romlatlan üdeségüket. Mert ők, a franciák, mint Marx megjegyezte róluk, élettel és gráciával töltötték meg az angol materializmust. A francia felvilágosodás a forradalom előtt az utolsó és legnagyobb szabású támadás a régi rend szellemiségének minden formája ellen, s e nagy kor egyik legnagyobb, legtevékenyebb, legfüggetlenebb szelleme Diderot.

A Fecsegő csecsebecsék egészen korai műve, s születésekor reneszánszi szabadszájúsága botrányt kavart, pedig az akkori olvasó éppúgy láthatta, akárcsak a mai, hogy a történet inkriminált kerete – amely egyébként régi vándormotívum – fontos politikai, társadalomkritikai mondanivalóknak, a roppant sokoldalú érdeklődésű Diderot sokféle ismeretanyagának, sőt a megújuló filozófiának összefoglalására szolgál. Nem kisebb megbotránkozás és izgalom fogadta Diderot legismertebb művét, Az apácá-t se, amelynek hősnője egy korabeli női kolostor intimitásáról tudósítja az olvasót.

2018. október 5-én 305 éve született DENIS DIDEROT francia filozófus, író és esztéta. A francia felvilágosodás kiemelkedő alakja, az enciklopédisták vezető egyénisége, az új esztétikai realizmus-elmélet megalapozója volt, de szépirodalmi munkássága szintén kiemelkedően jelentős, Az apáca című regénye például a világirodalom egyik kincse. Mivel egy szegény cukrászlányt vett feleségül, sokat segített rajta, hogy II. Katalin orosz cárnő komolyan támogatta munkájában, még udvarába is meghívta. Küzdőtársait - Voltaire-t és Rousseau-t - túlélte, így élete vége felé ő lett a felvilágosodás élő klasszikusa. A halála előtti napon híres filozófiai végrendeletet tett: "Minden filozófia kezdete a hitetlenség". Jeltelen sírba temették Párizsban. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Denis Diderot
  Fecsegő csecsebecsék / Az apáca
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1984
  Oldalszám: 508
  ISBN: 9630732157

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  890685
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés