Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Farkas a farkasok között - 125 éve született HANS FALLADA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Farkas a farkasok között - 125 éve született HANS FALLADA
 • Farkas a farkasok között - 125 éve született HANS FALLADA
 • Farkas a farkasok között - 125 éve született HANS FALLADA
570 Ft

„Berlin, Gerogenkirchstrasse, III. udvar, negyedik lépcsőház, 1923. július, reggel 6 óra: a dollár állása jelenleg 414 000 márka…”

Ezekkel a szavakkal kezdődik a regény. 1923. júliusa. Nem sokkal előbb Németország elvesztette a világ addigi legnagyobb háborúját, és cserébe megkapta a világ addigi legnagyobb inflációját. A reggel 6-kor még 414 000 márkát érő dollár árfolyama délre újabb ezrekkel emelkedik, majd tovább, addig amíg el nem éri a 420 milliárdot. E két csillagászati szám között játszódik le a történet Berlinben és egy földesúri birtokon, a lengyel határ közelében. Hőse Wolf Pagel, akinek nevéhez híven farkassá kell válnia a farkasok között, az infláció és spekuláció tébolyító szorításában. De Wolf Pagel szeretnivaló, ábrándos fiatalember, aki ehelyett Fortunát szeretné elcsábítani: titkos kártya és rulettklubbokban kergeti szerencséjét. Természetesen hiába. Hiszen valójában nem nagy játékos, nem is mer soha bátran játszani, mindig csak annyit szeretne nyerni, amennyi másnapra elég lenne neki magának és szerelmesének.

Amikor mindenét elveszíti, szinte álomban fogadja el volt katonabajtársa ajánlatát, és másnap már annak a csőd szélén álló vidéki birtokán találja magát. Soha nem sejtett kalandok, bajok és tennivalók várnak rá, a tapasztalatlan, fellegekben járó ifjúra. Mire az infláció haláltánca véget ér, belőle ember lesz – de a körülötte élők élete összetörik, lelkileg és fizikailag betegen kerülnek ki az idő csapásai alól.

2018. július 21-én 125 éve született HANS FALLADA német író. Világhíres regénye a Farkas a farkasok között és a Halálodra magad maradsz, amelyek jól tükrözik hányattatásait. Volt börtönben, a fasiszta Németországban alkoholelvonó intézetve zárták, úgyhogy nem unatkozott szegény. Ez utóbbi élményeit Az alkoholista című önéletrajzi könyvében fel is dolgozta, művéből magyar tévéfilm is készült, leghíresebb művét, a Mi lesz veled emberkét pedig sokszor megfilmesítették szerte a világon. Ez a könyve egyébként hallatlan népszerű ma is, több mint húsz nyelvre fordították le, és milliós példányszámokat ért már meg. Több bájos mesekönyvet és ifjúsági regényt is írt, meséi - például a Fridolin, a pimasz borz, a Mese a hűséges sünöcskéről, vagy a Bice-bóca hová lettél? - magyarul is olvashatók. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hans Fallada
  Farkas a farkasok között
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 1983
  Oldalszám: 660
  ISBN: 9630920646

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  559636
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés