Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Falatka királysága - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR

-25%
ÚJ
Falatka királysága - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
 • Falatka királysága - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
 • Falatka királysága - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
1 990 Ft
Akció: 1 493 Ft
Kezdete: 2019.02.24   A készlet erejéig!

Hát lehet, hogy egy rendes, mindennapi kisfiú máról holnapra királyfi lesz? Méghozzá úgy, hogy tulajdonképpen senki sem veszi észre? Még a mamája sem? Pedig már régen gyémántos ragyogású aranykorona volt Falatka fején, még olyankor is, amikor fogat mosott, reggelizett és tett-vett... Szólni persze senkinek sem szólt, ilyesmiről nem beszél az ember... legfeljebb később, amikor már kicsit nagyobb, és jön egy kislány, akivel megoszthatja királyságának minden gondját-baját és örömét is.

Török Sándornak ez a méltatlanul elfeledett meseregénye helyet kell hogy kapjon minden olvasó polcán, aki szereti a Kököjszi és Bobojszát vagy a Csilicsala csodáit.

2019. február 25-én 115 éve született a Brassó megyei Homoróddarócon TÖRÖK SÁNDOR író. Élete legnagyobb részében lapszerkesztőként dolgozott, íróként pedig bár regényeket és színdarabokat is írt, a legnagyobb sikert ifjúsági könyveivel aratta. Voltaképpen azzal is tűnt fel a hazai irodalmi életben, jelesül a Csilicsala csodái című könyvével, amelyből az ötvenes években óriási sikerű rádiójáték-sorozat készült, a csodálatos színész, Ráday Imre főszereplésével. De máig népszerű a Kököjszi és Bobojsza című meseregénye is, amelyet szintén sokszor feldolgoztak, bábszínházi változatai szinte folyamatosan műsoron vannak valamelyik színházban. Mint ahogy ma is mindenki ismeri minden idők egyik legnézettebb hazai gyerekfilmjét is, a szintén az ő regényeiből forgatott Hahó, Öcsi!-t, illetve folytatását, a Hahó, a tengert. Zsidó származású volt, ezért a vészkorszakban bújkálnia kellett, szomorú élményeit Egy kis kertet szerettem volna című emlékirataiban írta meg. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Török Sándor
  Falatka királysága
  Kiadó: Ciceró
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 104
  ISBN: 9789635398171

 • Cikkszám
  721839
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés