Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Ezt látják a csillagok - 125 éve született ARCHIBALD CRONIN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Ezt látják a csillagok - 125 éve született ARCHIBALD CRONIN
 • Ezt látják a csillagok - 125 éve született ARCHIBALD CRONIN
570 Ft

A. J. Cronin, a Réztábla a kapu alatt és más világsikerű könyvek szerzője nemhiába volt eredeti szakmáját tekintve orvos: tudományos alapossággal tárja fel a lélek és test működésének rendszerét – az emberi társadalom konkrét közegébe helyezve. Ez a közeg ezúttal egy észak-angliai bányászfalu. A cselekmény 1903-ban kezdődik, és mintegy három évtizedet ölel át. A széles sodrású történet három fiatalember életútját követi nyomon: David, a bányászsarj tiszta és fölemelő küzdelmét, hogy sorstársai életét jobbá tegye; a bányatulajdonos fiának szép, ám életképtelen reformterveit, melyek anyagi és magánéleti kudarchoz vezetnek. A harmadik szál David ifjúkori barátjának, Joe Gowlannek, ennek a gátlástalan háborús konjuktúralovagnak sikertörténete. Miközben a három férfi életében eltelik harminc esztendő, a bányát kétszer elönti a víz, kitör és véget ér egy világháború, beüt a gazdasági világválság, emberek gyűlölködnek és szeretnek, hajszolják a pénzt és szerelmet, küzdenek eszméik nevében – a csillagok pedig hűvös egykedvűséggel nézik a világmindenség rendezett távolából a földi káoszt. Mert Cronin sohasem általtja olvasóit az igazságos erkölcsi világrend ígéretével. E regény tanúsága szerint is az élet nagy körforgáásban az embernek elsősorban önmagát kell megismernie, hogy megvethesse a lábát.

2021. július 19-én 125 éve született ARCHIBALD CRONIN angol író. Skóciában nevelkedett, a glasgow-i egyetemen szerzett orvosi diplomát, s az első világháború alatt a haditengerészetnél szolgált; gyógyította a sebesülteket. De ő maga is sokat betegeskedett, s hogy a lábadozása alatti unalmát elűzze, írogatni kezdett. Első regénye, A kalapkirály 1931-ben jelent meg, s azon nyomban óriási sikert aratott. Ezen felbuzdulva sorra írta könyveit, amelyekben remekül ötvözte a realizmust, a romantikát és a társadalomkritikát. Híres műve az Ezt látják a csillagok, a Három szerelem, A hattyú-címeres kastély, A beteg láztalan, az Egy orvos útja, a Vétlen vétkes, a Garasos évek és legfőképpen a Réztábla a kapu alatt, amely a többi bestsellerével egyetemben magyarul is többször megjelent, még a legkisebb hazai könyvtárak is regényeinek komoly gyűjteményével várják az olvasókat. Műveinek színvonalát nem sokra tartják, némiképp joggal, de az mindenesetre elgondolkodtató, hogy A mennyország kulcsa című regényét a legnagyobb hazai katolikus könyvkiadó, a Szent István Társulat adta ki. Fordulatos cselekményekben bővelkedő regényei szinte kínálták magukat a rendezőknek, sok művét megfilmesítették, többet többször is, a Réztábla a kapu alatt című regényéből King Vidor forgatott világsikerű filmet. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • A. J. Cronin
  Ezt látják a csillagok I-II.
  Kiadó: Árkádia
  Kiadás éve: 1989
  Oldalszám: 868
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9633071461

  jó állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  180162
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés