Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Ezeregy + recept - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN

-25%
ÚJ
Ezeregy + recept - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN
 • Ezeregy + recept - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN
 • Ezeregy + recept - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN
 • Ezeregy + recept - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN
 • Ezeregy + recept - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN
4 999 Ft
Akció: 3 749 Ft
Kezdete: 2019.06.10   A készlet erejéig!

Váncsa István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató. Hatalmas receptanyagot, 1125 különleges receptet tartalmaz, miközben a konyhaművészeti ismeretek valóságos enciklopédiája. Mindaz benne van, amit a gasztronómiáról egyáltalán tudni érdemes. Szó esik benne a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró RayleighPlesset típusú egyenletekről, a polip hátborzongatóan fejlett intelligenciájáról, a konyhaművészet történeti, filozófiai, művészeti hátteréről, arról, mi köze a levesfőzésnek a hadművészethez, a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához, ki volt Prométheusz, és egészen pontosan mennyire volt részeg akkor, amikor hazavitte a tüzet.

A kötet kibővült az eddig írott legalaposabb lecsóismereti értekezéssel, a kolbászok világának pazar, globális horizontú áttekintésével (persze a csabaitól indulva, amit a szerző a kozmosz gyémánttengelyének tekint); továbbá egy italfejezettel, amelyből kiderül, szükséges-e a forralt bor készítéshez az Edda című óskandináv mitologikus versfüzér teljes szövegét, de legalábbis Oddrún siralmának első szakaszát az utolsó szóig fejből tudnunk? Igen!

2019. június 11-én 70 éves VÁNCSA ISTVÁN újságíró, publicista. A hetvenes évek közepén alapozta meg hírnevét a sajtóban, amikor az Élet és Irodalom tévékritikusaként akkoriban szokatlan stílusban elemezte az egyetlen tévécsatorna szegényes műsorkínálatát. Az akkori helyzetnek megfelelően írásai gyakran többrétegűek, áthallásosak voltak, így hetente olvasók tömegei várták cikkeinek megjelenését. 1979-ben óriási feltűnést keltett az ÉS karácsonyi ünnepi számában megjelent Dűljön össze ez a vendégfogadó című írásával, amely élesen bírálta hazánk szocialista viszonyait. De nem esett bántódása, így a lap szerkesztője, majd főszerkesztő-helyettese lett, illetve állandó publicistája a Hócipőnek, amiben aztán különösen jól érvényesül jellegzetesen fanyar humorú stílusa. A kortárs irodalom iránt kevésbé érdeklődők is jól ismerhetik, évekig rendszeres résztvevője volt ugyanis a Heti hetes című tévéműsornak. Legjobb cikkei könyv alakban is megjelentek, de vannak önálló kötetei is, s mivel nagyon szeret főzni, remek szakácskönyvei is népszerűek. Amik rá jellemző módon kicsit rendhagyóak, mert például az összetevők mennyisége alig szerepel bennük, az ugyanis szerinte hangulat kérdése. És persze a receptek mellett filozófia és kultúrhistóriai adalékok is szerepelnek a könyvekben, úgyhogy a szellemnek is laktatóak. Természetesen ő maga is szeret enni - bánatára felesége, Molnár Erzsébet újságíró majdnem vegetáriánus, ő viszont szereti a húst -, nem veti meg a jó szivarokat, és nagyon kedveli a finom borokat. Már csak gyógyászati célokból is, meggyőződése szerint a bor "valamennyi ismert betegség ellenszere", kinőnek tőle a fogak, és még a lúdtalpat is elmulasztja. Érdekli a buddhizmus, az okkult tudományok, az informatika, sőt, a hazai számítástechnika történetébe be is írta a nevét: ő találta ki ugyanis a magyar ékezetes tesztszöveget: "öt szép szűzlány őrült írót nyúz". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Váncsa István
  Ezeregy + recept
  Váncsa István szakácskönyve
  Kiadó: Libri
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 671
  ISBN: 9789634330615

 • Cikkszám
  208094
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés