Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Excelsior - Távoli kék hegyek - 125 éve született KOSÁRYNÉ RÉZ LOLA

-25%
ÚJ
Excelsior - Távoli kék hegyek - 125 éve született KOSÁRYNÉ RÉZ LOLA
 • Excelsior - Távoli kék hegyek - 125 éve született KOSÁRYNÉ RÉZ LOLA
2 000 Ft
Akció: 1 500 Ft
Kezdete: 2017.12.06   A készlet erejéig!

Regénybe illő történet az írónő nagyapjának életéről: szegény diákkorától kezdve bányagrófi kinevezéséig. (Kb. 1840-1870 között.) Reális elemek ellenére inkább a meseszövés dominál a cselekményben. Mégis: a Világosi fegyverletétel után játszódó második rész olyan történelmi regényt, olyan emigrációs életet mutat, amely csak Virginia Wolf cselekményszövéséhez és pszichés igazságkereső szellemiségéhez hasonlítható. Külhoni, európai értékvilág, a bányavárosi múlt polgári tradíciói és az örök fiatalság útkeresései teszik számunkra ma is értékessé, olvasmányossá a történetet, a hazatérő fiatalság történetét. Az írónő érezteti a hitbeli és nemzetiségi béke miliőjét is, mely annyira jellemezte a Kiegyezés utáni Selmecet, ahol magyar, szlovák és sváb felváltva, egymás nyelvét ismerve élték közösnek tekinthető társasági életüket.

2017. december 7-én 125 éve született Selmecbányán KOSÁRYNÉ RÉZ LOLA írónő, műfordító. Gyermekkönyvei ma is népszerűek, új kiadásokban manapság is tucatnyi könyvét lehet kapni. De talán műfordítói munkássága még jelentősebb, angol, német és francia nyelvből fordított, ő ültette magyarra Pearl S. Buck valamennyi könyvét, egy sor Agatha Christie-krimit, és ő ismertette meg a magyar olvasóközönséggel Margaret Mitchell Elfújta a szél című regényét. Az ő fia volt a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke, a jeles történész Kosáry Domokos. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kosáryné Réz Lola
  Excelsior - Távoli kék hegyek
  Kiadó: Kráter Mühely Egyesület
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 171
  ISBN: 9789632981444

 • Cikkszám
  623821
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés